Τουρκία: 22 νεκροί και 28 τραυματίες ο -μέχρι στιγμής- τραγικός απολογισμός από την έκρηξη στο ορυχείο

Παραμένει αδιευκρίνιστη η αιτία της έκρηξης

Must Read

Θρήνος για τις οικογένειες 22 ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε λιγνιτωρυχείο στην πόλη Αμάσρα στη βόρεια Τουρκία, την ώρα που εντός του βρίσκονταν 110 εργάτες.

Όλοι τους εγκλωβίστηκαν στις στοές, με τους 50 εξ αυτών σε βάθος 300 έως 350 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Σώοι από τα χαλάσματα βγήκαν λίγο μετά την έκρηξη 14 εργάτες, ενώ, όπως ανέφερε η κυβερνήτρια της επαρχίας Μπαρτίν στη Μαύρη Θάλασσα, οκτώ κατάφεραν να εξέλθουν από τις στοές μόνοι τους.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια, φαίνονται συγγενείς των ανθρακωρύχων να παρακολουθούν γεμάτοι αγωνία τις προσπάθειες των διασωστών που καταφέρνουν να ανασύρουν ορισμένους εργάτες, οι οποίοι και μεταφέρονται με φορεία στα ασθενοφόρα που έχουν καταφθάσει στο σημείο.

Τα αίτια της έκρηξης εξακολουθούν να παραμένουν αδιευκρίνιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας, η οποία και ανακάλεσε μια πρώτη ανακοίνωση στην εκτιμούσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έναν μετασχηματιστή. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η έκρηξη μπορεί να οφείλεται σε ανάφλεξη εύφλεκτου αερίου εντός του ορυχείου.

Στον τόπο της τραγωδίας ταξίδεψαν, κατόπιν εντολής του Ταγίπ Ερντογάν, τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, όσο και ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ενώ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, κι ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να ακυρώσει προγραμματισμένο ταξίδι του στα νότια της χώρας, προκειμένου να επισκεφθεί το ορυχείο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014, πάλι σε έκρηξη σε ορυχείο στη γειτονική χώρα, είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This