ΗΠΑ: Βοήθεια τέλος στον Ζελένσκι εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν τις ενδιάμεσες εκλογές!

Εξέλιξη που θα φέρει τα πάνω – κάτω σε παγκόσμιο επίπεδο

Must Read

Ο ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy δήλωσε ότι εάν οι Ρεπουμπλικάνοι ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής στις ενδιάμεσες εκλογές του επόμενου μήνα, πιθανότατα θα αντιταχθούν στην αποστολή περισσότερης βοήθειας στην Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία, όπως αναφέρει η Washington Post.

 

Οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία, μαζί με πάνω από 18,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια που έχει δοθεί από τον Ιανουάριο του 2021. Τον Μάιο, η Γερουσία ψήφισε να οριστικοποιήσει περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια – ένα πακέτο που πολλοί Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες καταψήφισαν. Την Παρασκευή, ανακοινώθηκε πρόσθετη βοήθεια ασφαλείας 725 εκατομμυρίων δολαρίων – συμπεριλαμβανομένων περισσότερων πυρομαχικών για ρουκέτες HIMARS, βολές πυροβολικού ακριβείας, αντιαρματικά όπλα και Humvees, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

«Υπάρχουν πράγματα που [η κυβέρνηση Μπάιντεν] δεν κάνει στο εσωτερικό», είπε ο ΜακΚάρθι στο Punchbowl News. “Δεν προστατεύουν τα σύνορα, και οι άνθρωποι αρχίζουν να ενοχλούνται απο αυτό. Η Ουκρανία είναι σημαντική, αλλά την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που κάνουν και δεν μπορεί να είναι μια λευκή επιταγή.

Τα σχόλια του McCarthy έρχονται λίγες μέρες μετά την τελευταία δημοσκόπηση του κολλεγίου NYT/Siena που αποκαλύπτει ότι μόλις το 2% των πιθανών ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ το 44% πιστεύει ότι η οικονομία και ο πληθωρισμός είναι τα δύο κύρια ζητήματα. Από το 2% που είπε η Ουκρανία, 3 στους 4 ψήφισε τον Μπάιντεν το 2020.

 

Σε αντίθεση με τα «γεράκια του πολέμου» στους Ρεπουμπλικανούς όπως ο Mitch McConnell, ο McCarthy δεν είναι ο μόνος Ρεπουμπλικανός που αντιτίθεται δημοσίως στη μεγαλύτερη βοήθεια στην Ουκρανία.

“Πιστεύω ότι πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο, και εδώ είναι που διαφωνούμε, να σταματήσουμε τελικά τη διοχέτευση χρημάτων στην Ουκρανία”, δήλωσε ο J.D. Vance, ο επιχειρηματίας και συγγραφέας που βρίσκεται σε σκληρή μάχη για μια έδρα στη Γερουσία των ΗΠΑ στο Οχάιο, προσθέτοντας ότι θέλει «οι Ουκρανοί να είναι επιτυχημένοι», αλλά όχι μέσω μεγαλύτερης αμερικανικής χρηματοδότησης.

«Δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μια μακροπρόθεσμη στρατιωτική σύγκρουση που πιστεύω ότι τελικά έχει μειωμένα οφέλη για τη χώρα μας», είπε στο ABC, προσθέτοντας «Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σημείο όπου έχουμε δώσει αρκετά χρήματα στην Ουκρανία. Και ειλικρινά, αν οι Ουκρανοί και οι Ευρωπαίοι, το πιο σημαντικό, ήξεραν ότι η Αμερική δεν επρόκειτο να πληρώσει το λογαριασμό, θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να προχωρήσουν».

Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τη Γερουσία της Αριζόνα, Μπλέικ Μάστερς, δήλωσε τον Μάιο ότι τα χρήματα θα ήταν καλύτερα να δαπανηθούν για την ασφάλεια των νότιων συνόρων με έναν τείχος.

«Υπό τον Τζο Μπάιντεν, η Αμερική είναι πάντα τελευταία», είπε μπροστά στην κάμερα. “Ας ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει όχι κατάπαυση του πυρός. Σημαίνει άλλος ένας ξένος πόλεμος όπου πληρώνουμε για τα πάντα. Πολλές ακόμη χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουν. Δεν υπάρχει λύση, δεν φαίνεται τέλος. Ο κίνδυνος φυσικά είναι ότι ένας πόλεμος «δι αντιπροσώπων» μπορεί να κλιμακωθεί σε έναν ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This