Ο Μπόρις Τζόνσον εκτός κούρσας για την πρωθυπουργία στη Μεγάλη Βρετανία!

Ρίσι Σούνακ εναντίον Πένι Μόρντοντ για το χρίσμα της ηγεσίας των Συντηρητικών

Must Read

Ο Μπόρις Τζόνσον αποσύρεται, τελικά, από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας στη Μεγάλη Βρετανία, μετά και την αποτυχία του να «ψήσει» τους Ρίσι Σούνακ και Πένι Μόρντοντ να συνταχθούν μαζί του, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην ηγεσία της χώρας.

Σύμφωνα με έκτακτη είδηση του Skynews, την υποψηφιότητα του Τζόνσον στήριξαν μόνο 59 βουλευτές των Συντηρητικών, γεγονός το οποίο και τον οδήγησε στο να αποσυρθεί από τη νέα κούρσα για την ηγεσία της παράταξης και την πρωθυπουργία της χώρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, ο Μπόρις Τζόνσον έκρινε ότι δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει αποτελεσματικά, από τη στιγμή που δεν θα είχε ένα ενωμένο κόμμα στη Βουλή. «Πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω, αλλά φοβάμαι ότι απλώς δεν είναι η σωστή στιγμή», είπε, ισχυριζόμενος ότι συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό υποστηρικτών για να διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το βράδυ, ανέφερε τα εξής: «Πιστεύω ότι βρίσκομαι σε θέση να εξασφαλίσω μία νίκη των Συντηρητικών το 2024 και απόψε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ξεπέρασα το εμπόδιο με 102 δηλώσεις υποστήριξης… Και θα μπορούσα να υποβάλω αύριο την υποψηφιότητά μου. Είχα μεγάλες πιθανότητες να νικήσω στην εκλογή με τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος. Αλλά κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών έφθασα, δυστυχώς, στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν θα ήταν το σωστό. Δεν μπορείς να κυβερνήσεις αποτελεσματικά, αν δεν έχεις ένα ενωμένο κόμμα στο Κοινοβούλιο».

Μεγάλο φαβορί ο Σούνακ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το χρίσμα, πλέον, θα λάβει -εκτός σοβαρού απροόπτου- ένας εκ των Σούνακ και Μόρντοντ, με τον πρώτο να προβάλλει, μέχρι στιγμής, ως το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Με βάση, πάντως, τους κανονισμούς που ανακοίνωσε ο Γκράχαμ Μπρέιντι, επικεφαλής της «Επιτροπής 1922» που επιβλέπει τη διαδικασία, οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, τοπική ώρα.

Εάν μόνο ένας εκ των δύο υποψηφίων συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, τότε θα ανακηρυχθεί νικητής ήδη από τη Δευτέρα. Εάν οι επίδοξοι πρωθυπουργοί είναι δύο, τα μέλη του κόμματος θα αναδείξουν τον νικητή σε διαδικτυακή ψηφοφορία.

Στην περίπτωση, δε, ύπαρξης και τρίτου υποψηφίου, θα προηγηθεί ψηφοφορία των βουλευτών με την οποία θα περάσουν στον επόμενο γύρο (στη διαδικτυακή ψηφοφορία των μελών του κόμματος) οι δύο πρώτοι. Όπως και να ‘χει, το όνομα του νέου ηγέτη του Ηνωμένου Βασιλείου θα ανακοινωθεί την προσεχή Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This