Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε ξενοφοβικές χώρες την Ινδία και την Ιαπωνία – Νέα γκάφα ή…

Έχει δεσμευτεί να συσφίγξει τους δεσμούς των ΗΠΑ με τους συμμάχους

Must Read

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι παρευρισκόμενοι ακούγοντας τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να αποκαλεί παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας του, Ιαπωνία και Ινδία, ξενοφοβικές χώρες. Εάν πρόκειται για νέα γκάφα του 81χρονου Τζο Μπάιντεν ή για εσκεμμένο χαρακτηρισμό απασχολεί ακόμη και τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Γιατί έχει μπλοκάρει η Κίνα τόσο πολύ στον οικονομικό τομέα; Γιατί η Ιαπωνία έχει προβλήματα; Και η Ρωσία; Και η Ινδία; Επειδή είναι ξενοφοβικές. Δεν θέλουν μετανάστες» δήλωσε ο Μπἀιντεν κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση αφιερωμένη στους Αμερικανούς πολίτες ασιατικής καταγωγής, η οποία δεν βιντεοσκοπήθηκε.

«Ο ένας από τους λόγους, για τους οποίους η οικονομία μας είναι σε ανάπτυξη, είναι χάρη σε εσάς και σε άλλους. Γιατί; Επειδή δεχόμαστε τους μετανάστες» συνέχισε.

Έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου καθώς έχει δεσμευτεί να συσφίγξει τους δεσμούς των ΗΠΑ με τους συμμάχους στο Νέο Δελχί και το Τόκιο. Μεταξύ άλλων, έχει παραθέσει επίσημα δείπνα στους πρωθυπουργούς, Ναρέντρα Μόντι και Φούμιο Κισίντα, σε μια σπάνια διπλωματική ένδειξη εύνοιας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This