Σοβαρότατη εξέλιξη: Αντάρτικο 30 δημοκρατικών βουλευτών, απαιτούν αλλαγή πλεύσης στο ουκρανικό!

Επιστολή – φωτιά στον πρόεδρο Μπάιντεν!

Must Read

Μια ομάδα 30 Δημοκρατικών της Βουλής προτρέπει τον Πρόεδρο Μπάιντεν να αλλάξει δραματικά τη στρατηγική του στον πόλεμο της Ουκρανίας και να συνεχίσει τις άμεσες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία! Είναι η πρώτη φορά που εξέχοντα μέλη του κόμματός του τον ωθούν να αλλάξει την προσέγγισή του στο Ουκρανικό.

Η επιστολή, που στάλθηκε στον Λευκό Οίκο πριν από λίγο και αποκαλύφθηκε από την Washington Post, θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερη πίεση στον Μπάιντεν καθώς προσπαθεί να διατηρήσει την εσωτερική υποστήριξη για την πολεμική προσπάθεια, σε μια περίοδο που η περιοχή οδεύει σε έναν δυνητικά δύσκολο χειμώνα και οι Ρεπουμπλικάνοι απειλούν να περικόψουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία εάν ξαναπάρουν το Κογκρέσο.

Σε επιστολή με επικεφαλής την βουλευτή Pramila Jayapal (D-Wash.), πρόεδρο της Προοδευτικής Ομάδας του Κογκρέσου, οι 30 Δημοκρατικοί καλούν τον Μπάιντεν να συνδυάσει την άνευ προηγουμένου οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία «προορατική διπλωματική ώθηση, διπλασιάζοντας τις προσπάθειες για την αναζήτηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου για κατάπαυση του πυρός».

Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν συγκεκριμένα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμετέχουν σε τακτικό διάλογο με τη Ρωσία ως μέρος της προσπάθειάς τους να τερματίσουν έναν παρατεταμένο πόλεμο που έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και εκτόπισε 13 εκατομμύρια ανθρώπους. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ήταν ανένδοτη ότι εξαρτάται από το Κίεβο εάν και πότε θα διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι οι Ουκρανοί ως ελεύθερος λαός πρέπει να αποφασίσουν για τη μοίρα τους.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί της Ρωσίας λένε ότι η Μόσχα θα διαπραγματευτεί μόνο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια υπερδύναμη. Οι νομοθέτες λένε ότι το άνοιγμα αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Μπάιντεν, δεδομένης της καταστροφής που εξαπλώνεται από τον πόλεμο, προσθέτοντας: «Η εναλλακτική στη διπλωματία είναι ο παρατεταμένος πόλεμος, τόσο με τις συνακόλουθες βεβαιότητες όσο και με καταστροφικούς και άγνωστους κινδύνους».

Οι φιλελεύθεροι Δημοκράτες σημειώνουν ότι οι καταστροφικές συνέπειες του πολέμου γίνονται όλο και περισσότερο αισθητές πολύ πέρα ​​από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων τιμών των τροφίμων και του φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και των αυξήσεων στην τιμή του σιταριού, των λιπασμάτων και των καυσίμων που έχουν δημιουργήσει παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων, για να μην αναφέρουμε τον κίνδυνο πυρηνικής επίθεσης από τη Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, απαντώντας στην επιστολή των βουλευτών, είπε ότι η κυβέρνηση «εκτιμά τις πολύ στοχαστικές ανησυχίες τους», αλλά επανέλαβε ότι οι Ουκρανοί πρέπει να είναι κεντρικός πυλώνας σε οποιαδήποτε διπλωματική πρωτοβουλία.
«Δεν πρόκειται να έχουμε συνομιλίες με τη ρωσική ηγεσία χωρίς να εκπροσωπούνται οι Ουκρανοί», είπε ο Κίρμπι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης με δημοσιογράφους. «Ο Ζελένσκι πρέπει να καθορίσει –επειδή είναι η χώρα του– πότε να διαπραγματευτεί».

«Όλοι θα θέλαμε να δούμε αυτόν τον πόλεμο να τελειώνει σήμερα, και ειλικρινά θα μπορούσε να τελειώσει σήμερα, αν ο κ. Πούτιν έκανε το σωστό και απέσυρε τα στρατεύματά του».

Οι νομοθέτες προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από τους Ρεπουμπλικάνους που αμφισβητούν επίσης την προσέγγιση του Μπάιντεν στην Ουκρανία. Ορισμένοι συντηρητικοί αμφισβητούν τώρα τη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία λόγω του κόστους της και, σε κάποιες περιπτώσεις, εκφράζουν προφανή συμπάθεια για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν τρέφουμε αυταπάτες σχετικά με τις δυσκολίες που συνεπάγεται η εμπλοκή της Ρωσίας, δεδομένης της εξωφρενικής και παράνομης εισβολής της στην Ουκρανία», αναφέρει η επιστολή των Δημοκρατικών. «Εάν υπάρχει τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος διατηρώντας παράλληλα μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ουκρανία, είναι ευθύνη της Αμερικής να ακολουθήσει κάθε διπλωματική οδό για να υποστηρίξει μια τέτοια λύση που είναι αποδεκτή από τον λαό της Ουκρανίας».

Η επιστολή υπογράφηκε από ορισμένους από τους πιο γνωστούς και πιο ειλικρινείς φιλελεύθερους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων Jamie Raskin (Md.), Alexandria Ocasio-Cortez (N.Y.), Cori Bush (Mo.), Ro Khanna (Καλιφόρνια) και Ilhan Omar (Minn.).

Προς το παρόν, η θέση τους παραμένει μειοψηφία στο Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο έχει υποστηρίξει τις καταγγελίες του Μπάιντεν για τη Ρωσία και την αιχμή του δόρατος για έναν παγκόσμιο συνασπισμό για τη διοχέτευση μαζικής υποστήριξης στην Ουκρανία. Ο Μπάιντεν έχει πλαισιώσει τη σύγκρουση ως μέρος της ευρύτερης άποψής του ότι ο κόσμος είναι μάρτυρας μιας ιστορικής αντιπαράθεσης μεταξύ αυταρχισμού και δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι εξαιρετικά σοβαρή, διότι πρόκειται για αντάρτικο έναντι της γραμμής που έχει ακολουθήσει ο Μπάιντεν από την αρχή της σύγκρουσης, ενώ οι ρεπουμπλικάνοι έχουν εξαγγείλει ότι εφόσον κατακτήσουν την πλειοψηφία στην γερουσία, θα ανατρέψουν την πολιτική αλόγιστης βοήθειας στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This