Ο Ρίσι Σούνακ υποσχέθηκε να διορθώσει το… χάος που άφησε η Τρας

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Βρετανού πρωθυπουργού

Must Read

Ο Ρίσι Σούνακ έγινε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά τη συνάντησή του με τον βασιλιά Κάρολο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σε ομιλία του έξω από το γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο Σούνακ είπε πως διορίστηκε εν μέρει για να διορθώσει τα λάθη που έγιναν από την προκάτοχό του Λιζ Τρας και προειδοποίησε πως η χώρα βρίσκεται ενώπιον δύσκολων αποφάσεων προκειμένου να ξεπεράσει μια «βαθιά οικονομική κρίση».

Ο Σούνακ απέτισε φόρο τιμής στην Λιζ Τρας, το οικονομικό πρόγραμμα της οποίας προκάλεσε αναταράξεις στις αγορές, λέγοντας πως τα λάθη «δεν έγιναν από κακία ή από κακές προθέσεις».

Στόχευσε επίσης έναν άλλον προκάτοχο, τον Μπόρις Τζόνσον λέγοντας πως η εντολή που έλαβαν οι Συντηρητικοί στις εκλογές του 2019 που κέρδισε ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι ιδιοκτησία ενός ατόμου και πως ο ίδιος θα καθοδηγείται από τις υποσχέσεις του.

«Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στην προκάτοχό μου Λιζ Τρας… Έγιναν ορισμένα λάθη. Όχι από κακία ή από κακές προθέσεις. Εντελώς το αντίθετο στην πραγματικότητα. Λάθη ωστόσο», είπε.

«Και εξελέγην ως ηγέτης του κόμματός μου και πρωθυπουργός σας, εν μέρει για να τα διορθώσω. Και η εργασία αυτή αρχίζει αμέσως. Θα θέσω την οικονομική σταθερότητα και εμπιστοσύνη στο κέντρο αυτής της κυβερνητικής ατζέντας. Αυτό σημαίνει πως θα έρθουν δύσκολες αποφάσεις».

Απευθυνόμενος σε ένα κοινό που βρίσκεται αντιμέτωπο με αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια και στα τρόφιμα, ο Σούνακ, ένας από τους πιο πλούσιους βουλευτές στο κοινοβούλιο, είπε πως κατανοεί πλήρως πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για πολλούς.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν φοβάμαι. Γνωρίζω το υψηλό αξίωμα που έχω αποδεχθεί και ελπίζω πως θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του», είπε.

«Άρα στέκομαι ενώπιόν σας έτοιμος να οδηγήσω τη χώρα μας στο μέλλον. Να θέσω τις ανάγκες σας πάνω από την πολιτική, να απλώσω τα χέρια και να οικοδομήσω μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί τις καλύτερες παραδόσεις του κόμματός μου. Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε απίθανα πράγματα», τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην ομιλία του ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This