Πανικός στη Βρετανία με ιό – Μετατρέπει τα περιστέρια σε… ζόμπι!

Εμφανίζουν μια σειρά από νευρολογικά συμπτώματα

Must Read

Ανησυχία στους ειδικούς στη Βρετανία έχει δημιουργήσει θανατηφόρα ασθένεια που μετατρέπει τα περιστέρια σε… ζόμπι! Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο τα περισσότερα περιστέρια που προσβλήθηκαν υποβλήθηκαν σε ευθανασία.

Μεγάλοι πληθυσμοί περιστεριών έχουν επηρεαστεί στο Τζέρσεϊ, ενώ πολλά καταφύγια ζώων προειδοποιούν για την «σταθερά θανατηφόρα ιογενή ασθένεια» και τα τρομακτικά συμπτώματά της, όπως αναφέρει και η εφημερίδα Sun.

Ο παραμυξοϊός των περιστεριών, γνωστός ως PPMV ή νόσο του Νιούκαστλ, εμφανίζει σειρά από νευρολογικά συμπτώματα. Τα περιστέρια στρίβουν απότομα τον λαιμό τους, κάνουν κύκλους γύρω από τον εαυτό τους, παρουσιάζουν γενική αδυναμία και αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τα φτερά τους, ενώ έχουν και πράσινα περιττώματα.

Από όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, ιός δεν προσβάλει τους ανθρώπους. Μπορεί όμως να προκαλέσει επιπεφυκίτιδα σε όσους χειρίζονται τα άρρωστα πτηνά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This