Επίθεση… φιλίας της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα

Πάντως, Ισραήλ και Λίβανος θεωρητικά παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση...

Must Read

Στον τερματισμό των «έκτακτων» στρατιωτικών μέτρων που είχε λάβει απέναντι στο Ισραήλ προχωρά η Χεζμπολάχ, η φιλοϊρανική στρατιωτική και πολιτική οργάνωση με βάση το Λίβανο, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

«Με την υπογραφή της συμφωνίας (…) η αποστολή της Αντίστασης τελείωσε», ανακοίνωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Hassan Nasrallah, ο οποίος είχε απειλήσει το Ισραήλ να μην ξεκινήσει εξορύξεις στο κοίτασμα του Καρίς, προτού να ολοκληρωθεί η συμφωνία. «Όλα τα μέτρα και οι έκτακτες και συγκεκριμένες κινητοποιήσεις της Αντίστασης των τελευταίων μηνών τερματίζονται», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Nasrallah χαρακτήρισε «μεγάλη νίκη για τον Λίβανο» τη συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, οι δύο χώρες οι οποίες θεωρητικά παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν πρόκειται για μια «διεθνή συμφωνία, ούτε για αναγνώριση του Ισραήλ», εκ μέρους της Βηρυτού.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ είπε ότι η συμφωνία συνιστά «αναγνώριση» του εβραϊκού κράτους από τον Λίβανο, με τον Λιβανέζο πρόεδρος Μισέλ Αούν να επιμένει ότι αυτή «δεν έχει καμία πολιτική διάσταση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This