Άγνωστοι επιτέθηκαν σε διαδηλωτές έξω από την ιρανική πρεσβεία στο Βερολίνο – Τρεις τραυματίες

Διαδήλωναν υπέρ του Ιράν και της δημοκρατίας

Must Read

Τρεις άνθρωποι δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν σήμερα στο Βερολίνο από άνδρες που φορούσαν μάσκα, την ώρα που πραγματοποιούσαν ειρηνική διαδήλωση κοντά στην ιρανική πρεσβεία.

Μετά την επίθεση οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Ειδικότερα, οι επιτιθέμενοι, με τα πρόσωπά τους καλλυμένα από κασκόλ, κατέβασαν σημαίες και πανό που ήταν κρεμασμένα από ένα τροχόσπιτο που ήταν σταθμευμένο κοντά στην ιρανική πρεσβεία. Στη συνέχεια οι δράστες προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα του τροχόσπιτου και ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ των επιτιθέμενων και των επιβαινόντων του οχήματος.

Τρεις άνδρες διαδηλωτές τραυματίστηκαν από την επίθεση με μαχαίρι, δύο από τους οποίους νοσηλεύτηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το τροχόσπιτο ήταν διακοσμημένο με πανό γραμμένα με συνθήματα όπως «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία!», ένα από τα συνθήματα στις διαδηλώσεις που έχουν συγκλονίσει το Ιράν εδώ και εβδομάδες.

Η Ισλαμική Δημοκρατία συγκλονίζεται από ένα κύμα διαμαρτυρίας που πυροδότησε ο θάνατος στις 16 Σεπτεμβρίου της Μασχά Αμινί, μιας 22χρονης Ιρανής Κούρδισσας, η οποία πέθανε τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε «σωστά» τη μαντίλα της. Στο αρχικό σύνθημα «γυναίκες, ζωή, ελευθερία» προστέθηκαν στη συνέχεια σλόγκαν που στρέφονται ευθέως εναντίον της ηγεσίας του Ιράν.

Η καταστολή των διαδηλώσεων από τις ιρανικές αρχές έχει οδηγήσει σε τουλάχιστον 160 νεκρούς, μεταξύ των οποίων περίπου 20 παιδιά, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα τα μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights (IHR), που εδρεύει στο Όσλο.

Πολλές διαδηλώσεις υποστήριξης των Ιρανών διαδηλωτών έχουν διεξαχθεί στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This