Νότια Κορέα: Ακυρώνονται συναυλίες και εκδηλώσεις μετά την τραγωδία με τους τουλάχιστον 153 νεκρούς

Η τραγωδία με τους εκατοντάδες νεκρούς έχει επηρεάσει δραματικά την χώρα

Must Read

Δραστικά μέτρα λαμβάνονται στη Νότια Κορέα μετά την ασύλληπτη εθνική τραγωδία που συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όταν κατά τη διάρκεια ενός street party που είχε στηθεί σε ένα στενό δρομάκι της Σεούλ για τον εορτασμό του Halloween τουλάχιστον 153 άνθρωποι – στην πλειοψηφία τους 20 με 30 ετών – βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ποδοπατήθηκαν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια συναυλία K-pop που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή και αναμενόταν να συγκεντρώσει περίπου 40.000 άτομα στη Νότια Κορέα ακυρώθηκε ώστε να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά αλλά και εξαιτίας του εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την χώρα ακυρώθηκαν τοπικές εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τον εορτασμό του Halloween, πανεπιστήμια ακύρωσαν εκδρομές ενώ δεν θα γίνει και η εναρκτήρια εκδήλωση του Korea Sale Festa, της κορεατικής εκδοχής της ‘Black Friday’.

Στο Μπουσάν, ένα σόου με βεγγαλικά που είχε προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου αναβλήθηκε επ’ αόριστον και οι τρεις μεγάλες εταιρίες λιανικών πωλήσεων Shinsegae, Lotte Shopping και Hyundai Department Store ματαίωσαν τις προωθητικές εκδηλώσεις για το Halloween.

Το νησιωτικό θέρετρο Τζετζού, στο νότιο τμήμα της χώρας, ματαίωσε το φεστιβάλ Jeju Olle, που είχε προγραμματιστεί από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου και η Οργάνωση Μπέιζμπολ Κορέας και η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Κορέας δήλωσαν ότι δεν θα υπάρχουν ομάδες με μαζορέτες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Τέλος, τα υπουργεία ακύρωσαν γεύματα ενημέρωσης των δημοσιογράφων, επιχειρηματικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν και ημερήσιες σχολικές εκδρομές αναβλήθηκαν. Το υπουργείο Οικονομικών συμβούλευσε σήμερα γραπτώς αξιωματούχους να ακυρώσουν «μη απαραίτητες ιδιωτικές συγκεντρώσεις».

Δείτε επίσης: Νέοι τα περισσότερα θύματα της τραγωδίας στη Σεούλ – Τουλάχιστον 153 οι νεκροί

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This