Σάββατο 12/6/2021

Ο Ερντογάν «απελευθέρωσε» την προαγωγό του ISIS

Μεταξύ των 785 τζιχαντιστών, που το έσκασαν από φυλακή στη Συρία κατά τη διάρκεια επίθεσης του τουρκικού στρατού και των παραστρατιωτικών συνεργατών του εναντίον των Κούρδων φυλάκων, ήταν και η λεγόμενη «προξενήτρα του ISIS». Η γυναίκα, που παρέσερνε μέσω διαδικτύου στη Συρία νεαρές Ευρωπαίες, προκειμένου να παντρευτούν τζιχαντιστές της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”, και οι οποίες τελικά κατέληγαν να πέφτουν θύματα βιασμών από διαφορετικούς «συζύγους».

Η 25χρονη Τούμπα Γκόνταλ από το Γουόλθαμστοου του νοτιοανατολικού Λονδίνου βρισκόταν στη φυλακή μαζί με τα δύο παιδιά της και, όπως ανακοίνωσαν οι κουρδικές αρχές, ουσιαστικά βγήκε… ανενόχλητη από τη φυλακή Αϊν Ισα στη Ράκα. Η ίδια είχε καταλήξει στη φυλακή, αφού συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα με την Τουρκία.

Την ίδια ώρα οι Κούρδοι της Συρίας μετρούν εκατοντάδες νεκρούς αμάχους και πολεμιστές από την τουρκική εισβολή την οποία ο Ταγίπ Ερντογάν «βάφτισε» «Άνοιξη Ειρήνης». Παράλληλα, περισσότεροι από 130.000 Κούρδοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους… 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ