Πούτιν: Η Ουκρανία έπληξε τον ρωσικό στόλο στην Κριμαία, εκμεταλλευόμενη τον «ανθρωπιστικό διάδρομο» στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει πως στην επίθεση έβαλε το «χεράκι» της και η Βρετανία!

Must Read

Με την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα, όσον αφορά το θέμα των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών, κατόπιν απόφασης του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναστείλει τη συμμετοχή της Μόσχας στη συμφωνία, ο Ρώσος πρόεδρος έσπευσε σήμερα να βάλει εκ νέου κατά της Ουκρανίας, κατηγορώντας την πως χρησιμοποίησε τον «ανθρωπιστικό διάδρομο» στη Μαύρη Θάλασσα, για να εξαπολύσει επίθεση στο ρωσικό στόλο στην Κριμαία.

«Η Ουκρανία πρέπει να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει απειλή για την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, υπογραμμίζοντας την ύπαρξη «απειλής», μετά τη σαββατιάτικη επίθεση κατά του ρωσικού στόλου. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να αιτιολογήσει την αναστολή της συμμετοχής της Μόσχας στη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει αποχωρήσει από αυτήν.

«Αυτή η επίθεση εξαπολύθηκε από την Ουκρανία κατά των πλοίων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας (…) Έθεσαν σε κίνδυνο τα πολεμικά και τα εμπορικά πλοία μας», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, καλώντας την Ουκρανία να εγγυηθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στον «ανθρωπιστικό διάδρομο» της Μαύρης Θάλασσας που καθορίζεται στη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών.

Επίθεση από αέρος και θαλάσσης

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι εξαπέλυσε επίθεση από αέρος και θαλάσσης με drones κατά του ρωσικού στόλου στον κόλπο της Σεβαστούπολης, στην προσαρτημένη Κριμαία. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η επιχείρηση σχεδιάστηκε με την υποστήριξη της Βρετανίας.

Από την πλευρά του, το Κίεβο καταγγέλλει πως πρόκειται για «ψευδές πρόσχημα», προκειμένου η Μόσχα να δικαιολογήσει την αναστολή της συμμετοχής της στη συμφωνία, ενώ το Λονδίνο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην επίθεση κατά του ρωσικού στόλου στην Κριμαία. Θυμίζουμε πως η συμφωνία της 22ας Ιουλίου είχε επιτρέψει την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από λιμάνια της Ουκρανίας, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This