Κυριακή 13/6/2021

Ακόμα ένα αιματηρό Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο – Μάστιγα τα μαχαιρώματα «δι’ ασήμαντον αφορμήν»

Δεν έχουν τέλος τα αιματηρά περιστατικά -και συγκεκριμένα τα μαχαιρώματα- στο Λονδίνο, με την αγγλική πρωτεύουσα να ζει τη χειρότερη -από πλευράς εγκλημάτων- χρονιά της δεκαετίας. Το νούμερο των ανθρωποκτονιών είναι περίπου 140 για φέτος, με τα 119 περιστατικά να αφορούν επιθέσεις με μαχαίρι. Και το πέπλο της βίας συνεχίζει να τυλίγει το Λονδίνο…

Ένας εικοσάχρονος είναι το τελευταίο θύμα της «επιδημίας» των μαχαιρωμάτων στο Λονδίνο, η οποία θυμίζει περιγραφές έργων του Ντίκενς. Ο νεαρός άνδρας, που μαχαιρώθηκε στο στέρνο στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, βρέθηκε να κείτεται νεκρός χθες τα ξημερώματα. Για τη δολοφονία συνελήφθη ως ύποπτο ένα 17χρονο αγόρι.

Την ίδια μέρα, σε άλλο σημείο της πρωτεύουσας μαχαιρώθηκαν ένας έφηβος κι ένας άνδρας, σε ξεχωριστά περιστατικά. Ο νέος θάνατος αποτελεί τον 119ο στο Λονδίνο μόνο για φέτος, έπειτα από ακόμα δύο θανάτους την περασμένη Πέμπτη και τρεις δολοφονίες μέσα σε μόλις 24 ώρες ώρες στα τέλη Σεπτεμβρίου.

H «κρίση» των επιθέσεων με μαχαίρι βασανίζει τη Βρετανία τα τελευταία πέντε χρόνια, με τις Αρχές να παλεύουν να βρουν λύση. Η υπερκατανάλωση αλκοόλ των Άγγλων καθώς και η χρήση ναρκωτικών οδηγούν σε έξαρση της βίας και άρση αναστολών.

Στη μάχη ενάντια στην εγκληματικότητα, πάντως, έχουν μπει και τα βρετανικά σούπερ μάρκετ, που προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα αρνούνται να πωλούν μαχαίρια!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ