Ιστορική παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου προκαλεί οργή στην Ουκρανία

Απέχθεια από την «ρατσιστική» απάντηση της Ουκρανής πρέσβειρας στις ΗΠΑ

Must Read

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από το Μπαχρέιν, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι «η σκληρότητα δεν είναι χαρακτηριστικό του ρωσικού λαού».

«Είμαι έκπληκτος —και γι’ αυτό χρησιμοποιώ τη λέξη “μαρτύρια” ( “martoriata” σημαίνει “υπόκειται σε βασανισμό” από “martoriare” που σημαίνει “βασανίζω”)— από αυτή τη σκληρότητα, η οποία δεν είναι χαρακτηριστικό του ρωσικού λαού, ίσως… επειδή ο ρωσικός λαός είναι ένα μεγάλο έθνος· είναι σκληρότητα μισθοφόρων, στρατιωτών που πηγαίνουν στον πόλεμο ως μια μισθοφορική περιπέτεια … Προτιμώ να το πιστεύω γιατί σέβομαι πολύ τον Ρωσικό λαό για τον ρωσικό ουμανισμό. Αρκεί να αναφέρω ότι ο Ντοστογιέφσκι εμπνέει και παρακινεί τους Χριστιανούς να κατανοήσουν τον Χριστιανισμό. Έχω μεγάλη στοργή για τον ρωσικό λαό, καθώς και μεγάλη στοργή για τον ουκρανικό λαό”, είπε ο Πάπας.

Είπε επίσης ότι στα 11 του γνώρισε έναν Ουκρανό ιερέα που του έμαθε να ιερουργεί κατά τη διάρκεια της ουκρανικής λειτουργίας. Και γι’ αυτό, σύμφωνα με τον ποντίφικα, του αρέσει πολύ η ουκρανική λειτουργία.

«Βρέθηκα ανάμεσα σε δύο λαούς για τους οποίους τρέφω στοργή», πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος. “Και όχι μόνο εγώ. Η Αγία Έδρα πραγματοποίησε πολλές εμπιστευτικές συναντήσεις με θετικά αποτελέσματα”.

Ο ποντίφικας είπε επίσης ότι ο σημερινός πόλεμος είναι ένας «παγκόσμιος πόλεμος».

“Μέσα σε έναν αιώνα, είχαμε τρεις παγκόσμιους πολέμους! 1914-1918, 1938-1945 και ο σημερινός. Επειδή αυτός είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος, η αλήθεια είναι ότι όταν οι αυτοκρατορίες εξασθενούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να κάνουν πόλεμο για να αισθανθούν δυνατές και να πουλήσουν όπλα. Γιατί σήμερα, κατά τη γνώμη μου, η μεγαλύτερη καταστροφή στον κόσμο είναι η παραγωγή όπλων… αν δεν παράγαμε όπλα για ένα χρόνο, θα ερχόταν ένα τέλος στην παγκόσμια πείνα. Η βιομηχανία όπλων είναι τρομερή, “, πρόσθεσε ο Πάπας.

Ρατσιστικό παραλήρημα από την πρέσβειρα της Ουκρανίας

Η πρέσβης της Ουκρανίας στις ΗΠΑ Οξάνα Μαρκάροβα σχολίασε τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου για τον υποτιθέμενο «ανθρωπισμό που είναι εγγενής στους Ρώσους».

Έγραψε σχετικά στο Facebook.

“Συγγνώμη, δεν μπορώ να το βοηθήσω. Ο Πάπας πρέπει να διάβασε απρόσεκτα τον Ντοστογιέφσκι. Διαφορετικά, ο Σεβασμιώτατος δεν θα είχε εκπλαγεί από τη σκληρότητα των Ρώσων (που είναι ακριβώς το φυσικό τους χαρακτηριστικό). Και πολλά άλλα έργα Ρώσων συγγραφέων/ποιητών , συμπεριλαμβανομένων των Πούσκιν, Κουπρίν και Μπουλγκάκοφ, και ακόμη και μια επιφανειακή μελέτη της αληθινής ιστορίας της περιοχής μας θα έδειχνε ότι δεν υπήρχε ουμανισμός στη Μόσχα ούτε επί Ιβάν του Τρομερού το 1547 ούτε το 1708, όταν ο Μπατουρίν σφαγιάστηκε βάναυσα ή σε κάθε γεγονός μετά από αυτό…» σημείωσε η Μαρκάροβα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This