Η ΕΕ παραδέχτηκε ότι η ανώτατη τιμή του φυσικού αερίου θα επηρεάσει την ασφάλεια του εφοδιασμού

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι δεν θα εξάγει ενεργειακούς πόρους σε χώρες που θα εφαρμόσουν τον μηχανισμό των υποχρεωτικών περιορισμών στις τιμές αγοράς

Must Read

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε στους αντιπροσώπους των χωρών της ΕΕ για την αδυναμία δημιουργίας ορίου τιμής φυσικού αερίου που δεν θα επηρεάσει τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια και την ασφάλεια του εφοδιασμού, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

«Η επιτροπή δήλωσε ότι ήταν αδύνατο να τεθεί ένα όριο που θα πληρούσε αυτά τα κριτήρια», δήλωσε ένας από τους διπλωμάτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο αξιωματούχος έκανε την ανακοίνωση τη Δευτέρα σε συνεδρίαση που συμμετείχαν εκπρόσωποι και από τις 27 χώρες της ΕΕ.

Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον είπε ότι πιο λεπτομερείς προτάσεις για τον περιορισμό των τιμών του φυσικού αερίου στην ΕΕ θα μπορούσαν να υποβληθούν πριν από την επόμενη συνάντηση των υπουργών ενέργειας της ΕΕ, που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Νοεμβρίου.

Με την ιδέα να επιβληθεί όριο τιμών στους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους, οι ηγέτες των δυτικών χωρών μίλησαν στη σύνοδο κορυφής της G7 του Ιουνίου. Οι περιορισμοί στο πετρέλαιο θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ τον Δεκέμβριο και στα προϊόντα πετρελαίου τον Φεβρουάριο, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία για το φυσικό αέριο.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι δεν θα εξάγει ενεργειακούς πόρους σε χώρες που θα εφαρμόσουν τον μηχανισμό των υποχρεωτικών περιορισμών στις τιμές αγοράς. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα δεν θα προμήθευε τίποτα στο εξωτερικό εάν αυτό ήταν αντίθετο με τα δικά της συμφέροντα.

Ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ είπε ότι ο μονομερής περιορισμός των τιμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι παραβίαση των βασικών όρων της σύμβασης και αυτό συνεπάγεται τη διακοπή των προμηθειών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This