Ερντογάν για την πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Ύπουλη επίθεση με «οσμή» τρομοκρατίας!

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, βασικός ύποπτος για την έκρηξη είναι μια γυναίκα

Must Read

Όπως αναμενόταν, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση στις πρώτες του δηλώσεις για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, η οποία οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον έξι άτομα, ενώ τραυμάτισε ακόμη 53, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των τοπικών αρχών.

«Θα ήταν λάθος να πούμε ότι πρόκειται σίγουρα για τρομοκρατία, αλλά οι πρώτες ενδείξεις και οι πληροφορίες που μας μετέφερε ο πρώτος μου κυβερνήτης είναι ότι υπάρχει μια “οσμή” τρομοκρατίας εδώ. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι μια γυναίκα έπαιξε ρόλο σε ό,τι συνέβη. Τόσο ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, όσο και ο κυβερνήτης μας ερευνούν την έκρηξη και οι κάμερες από το σημείο αναλύονται. Στη συνέχεια θα κάνουμε τις τελικές ανακοινώσεις», τόνισε ο Ερντογάν στη σχετική ανακοίνωσή του, λίγο πριν αναχωρήσει για την G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την επίθεση «ύπουλη», επισημαίνοντας πως «οι αστυνομικοί μας πήγαν στον τόπο του εγκλήματος και οι τραυματίες μας στάλθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής. Οι προσπάθειες να παραδοθεί η Τουρκία και το τουρκικό έθνος μέσω της τρομοκρατίας δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους». Ανακοίνωσε δε πως από την έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα, τέσσερα επί τόπου και άλλα δύο στο νοσοκομείο, καθώς υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 53.

Ολόκληρη η δήλωση του Ερντογάν έχει ως ακολούθως:

«Μετά την ύπουλη επίθεση, οι αστυνομικοί μας πήγαν στον τόπο του εγκλήματος και οι τραυματίες μας στάλθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής. Οι προσπάθειες να παραδοθεί η Τουρκία και το τουρκικό έθνος μέσω της τρομοκρατίας δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους.

Ο τελευταίος αριθμός που κοινοποιείται είναι έξι θάνατοι, τέσσερις στο σημείο του συμβάντος και δύο στο νοσοκομείο. Οι τραυματίες είναι 53.

Θα ήταν λάθος να πούμε ότι πρόκειται σίγουρα για τρομοκρατία, αλλά οι πρώτες ενδείξεις και οι πληροφορίες που μας μετέφερε ο πρώτος μου κυβερνήτης είναι ότι υπάρχει μια οσμή τρομοκρατίας εδώ. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι μια γυναίκα έπαιξε ρόλο σε ό,τι συνέβη. Τόσο ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, όσο και ο κυβερνήτης μας ερευνούν την έκρηξη και οι κάμερες από το σημείο αναλύονται. Στη συνέχεια θα κάνουμε τις τελικές ανακοινώσεις.

Αναχωρούμε σύντομα για τη 17η Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ομάδας των 20 στο Μπαλί στις 15-16 Νοεμβρίου 2022. Η επισιτιστική και η ενεργειακή ασφάλεια, που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας, έχουν προσδιοριστεί ως τα κύρια θέματα. Προκειμένου να αποτρέψουμε την επισιτιστική κρίση, υλοποιήσαμε τον διάδρομο σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα με τη Ρωσία – Ουκρανία και τον ΟΗΕ. Ενώ συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για τη συνέχιση της διαδικασίας, προσπαθούμε να παραδώσουμε τα σιτηρά στις χώρες που τα χρειάζονται περισσότερο. Θα τονίσω το θέμα αυτό κατά τη συνάντησή μου με τους ομολόγους μας στο Μπαλί. Θα καταβάλουμε αυτή την προσπάθεια για να παραδώσουμε τα σιτηρά και τα λιπάσματα σε άλλες χώρες της Αφρικής.

Το δεύτερο κύριο θέμα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής είναι η υγεία. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν είχαν έγκαιρη πρόσβαση στα εμβόλια ή δεν μπορούσαν να λάβουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας. Από το 2002, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα θετικά αποτελέσματα με τις επενδύσεις που κάναμε στον τομέα υγείας. Τώρα προσφέρουμε αυτή την εμπειρία στην ανθρωπότητα με το εμπορικό σήμα #HealthTürkiye.

Το τρίτο θέμα της συζήτησης στο Μπαλί είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Φέτος, ξεχωρίζει το θέμα της ενσωμάτωσης.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This