«Φιτιλιές» βάζει ο Λαβρόφ στη σύνοδο των G20

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών παρευρίσκεται στην Ινδονησία αντί του... πολυάσχολου Πούτιν

Must Read

Με τη σύνοδο της G20 να πλησιάζει, ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος έφτασε χθες στην Ινδονησία, δυναμιτίζει το κλίμα, δηλώνοντας πως η Δύση προσπαθεί να περιορίσει να συμφέροντα Ρωσίας και Κίνας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Δύση «στρατιωτικοποιεί» τη νοτιοανατολική Ασία σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα συμφέροντα των δύο χωρών, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια αντιπαράθεση με τους ηγέτες της Δύσης στη σύνοδο της ομάδας των 20 (G20) στο Μπαλί. Ο Λαβρόφ θα είναι επικεφαλής της αποστολής της Ρωσίας στη σύνοδο, την πρώτη τέτοια διάσκεψη από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, αφού το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πολύ απασχολημένος για να παρευρεθεί.

https://twitter.com/dwatchnews/status/1591972845898592258

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου κατά την ολοκλήρωση της συνόδου της Ενωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην Πνομ Πενχ, ο Λαβρόφ επέπληξε τις ΗΠΑ αναφορικά με τις ενέργειές τους στην περιοχή, την οποία η Ρωσία και η Δύση θεωρούν πιθανό στρατηγικό γεωπολιτικό πεδίο διαμάχης τις επόμενες δεκαετίες.

Tην ίδια ώρα ο Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του Εμπραχίμ Ραϊσί. Οι δύο ηγέτες έδωσαν έμφαση στην εμβάθυνση της πολιτικής, της εμπορικής και της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση. Η ανακοίνωση δεν διευκρίνισε πότε πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία και δεν έκανε καμία αναφορά στις προμήθειες ιρανικών όπλων στη Μόσχα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This