Προβοκάτσια η βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με κορυφαίο αναλυτή της Jerusalem Post

«Μια κλασική προεκλογική δραστηριότητα στην Τουρκία», σχολίασε χαρακτηριστικά

Must Read

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε σε αναλυτές ανά τον κόσμο η βομβιστική αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, λίγο διάστημα πριν τις εκλογές στην Τουρκία και ενώ έχει χρόνια να σημειωθεί τέτοια «τυφλή» επίθεση.

Φυσικά η Άγκυρα έσπευσε να κατηγορήσει το PKK, αν και η κουρδική οργάνωση τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

Τις αντιρρήσεις του εξέφρασε ξεκάθαρα και ο κορυφαίος αναλυτής της Τζερούσαλεμ Ποστ, Σεθ Φράντζμαν, με σειρά σχολίων του στο twitter, αναφέροντας ουσιαστικά ότι αυτή η βομβιστική επίθεση δίνει στην Τουρκία άλλοθι για εισβολή:

«Τώρα λοιπόν η Άγκυρα θα εισβάλει ξανά σε άλλη χώρα εξαιτίας αυτής της υποτιθέμενης επίθεσης;», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνεχίζοντας παρέθεσε tweet του Χετάβ Ροτζάν, συμβούλου ασφαλείας, ο οποίος γράφει:

«Σενάρια για τη συνέχεια: Μοιάζει ολοένα και περισσότερο ως πρόσχημα για εισβολή στη Βόρεια Συρία ή για ανανέωση της επίθεσης στην κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία. Μια κλασική προεκλογική δραστηριότητα στην Τουρκία, να προσθέσω».

Ο Σεθ Φράντζμαν, είναι γνωστός για την σκληρή κριτική στο τουρκικό καθεστώς, συνέχισε να σχολιάζει στο Twitter:

«Φαίνεται ότι η Άγκυρα, έχοντας αποτρέψει τις μεταδόσεις σχετικά με το χθεσινό, δημιούργησε τώρα το αφήγημα για να κατηγορήσει μια ομάδα για αυτό και ακόμη και να κινητοποιήσει τα ακροδεξιά εθνικιστικά μέσα ενημέρωσης για να κατηγορήσουν τους “ιμπεριαλιστές” των ΗΠΑ και όποιον άλλο μπορεί να ενταχθεί σε αυτό. Θα μάθουμε ποτέ τις λεπτομέρειες τώρα;

Έτσι, η αφήγηση της Άγκυρας είναι ότι ο δράστης πέρασε από την Αφρίν, μια περιοχή που κατέχεται παράνομα από την Άγκυρα, η οποία τρομοκρατείται από εξτρεμιστικές ομάδες… παραδόξως μέλη του ISIS ζούσαν κοντά στα σύνορα εκεί. Αλλά η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να κατηγορήσει τις ΗΠΑ που υποστηρίζουν τις SDF και την Κομπάνι κ.λπ.

Τον τελευταίο χρόνο η Άγκυρα διεξήγαγε αυξανόμενες επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στοχευμένες δολοφονίες κατά ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, στη βορειοανατολική Συρία. Τώρα δεν είναι σαφές αν αυτή η έκρηξη θα είναι η δικαιολογία που χρειάζεται για έναν άλλο πόλεμο».

Και χωρίς να μασάει τα λόγια του αναφέρει: «Έρχεται επίσης καθώς η Άγκυρα προσπαθεί να πιέσει δυνατά τη Σουηδία και τη Φινλανδία σχετικά με το ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα είναι στόχος της τρομοκρατίας, υποστηρίζει, ενώ υποστηρίζει τη Χαμάς και τις εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία. Μέσα σε 12 ώρες οι ισχυρισμοί της Άγκυρας σχετικά με την έκρηξη προέκυψαν από την εκτίμηση ότι μπορεί να ήταν επίθεση· σε μια περίπλοκη εξήγηση που προσπαθεί να κατηγορήσει την Κομπάνι, την Αφρίν και τις YPG”. Σημειώστε ότι αποκαλούν την Κομπάνι “Ayn al-Arab” [σ.σ. με το αραβικό όνομα], έναν τρόπο διαγραφής της κουρδικής κληρονομιάς του και ένα προοίμιο για επίθεση;».

Μάλιστα κάνει αναφορά και στους αισχρούς ισχυρισμούς της Άγκυρας, που προσπάθησε να εμπλέξει και την Ελλάδα«Σημείωση· εμπλέκουν την Ελλάδα και τις ΗΠΑ για να κατηγορήσουν και να συνδέσουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This