Βρετανία: «Περικοπές» στο ωράριο λειτουργίας παμπ και εστιατορίων για εξοικονόμηση ενέργειας

Τουλάχιστον μία στις τρεις επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία

Must Read

Με το… χρονόμετρο θα επισκέπτονται οι πελάτες τις παμπ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια στη Βρετανία, καθώς, πλέον, οι εν λόγω επιχειρήσεις λειτουργούν με μειωμένο ωράριο, με στόχο να περιορίσουν το αυξανόμενο κόστος στην ενέργεια.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS), σημειώνοντας, μάλιστα, πως περίπου το 6% των χώρων εστίασης έχει αποφασίσει να λειτουργεί δύο ημέρες λιγότερες την εβδομάδα, ενώ πολλές είναι οι επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας, οι οποίες ανέφεραν μειωμένη ζήτηση, καθώς οι θαμώνες τους έχουν πληγεί σημαντικά από τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει επιδοτήσεις στην ενέργεια για τις επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο, αλλά η ONS τόνισε ότι αυτό οδήγησε σε μηδαμινή μείωση στο ποσοστό των επιχειρήσεων φιλοξενίας που ανέφεραν ότι οι λογαριασμοί ενέργειας είναι η κύρια ανησυχία τους. Τον περασμένο μήνα, ο εμπορικός φορέας UKHospitality δήλωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο του κλάδου κινδυνεύει με χρεοκοπία στις αρχές του ερχόμενου έτους, λόγω του αυξανόμενου κόστους της ενέργειας και άλλων λογαριασμών, καθώς και της μείωσης της καταναλωτικής δαπάνης. Πρόκληση, επίσης, παραμένει και η στελέχωση.

Περισσότερες, πάντως, είναι οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτοποιίας που σχεδιάζουν να παραμείνουν ανοιχτές κανονικά το Νοέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα της ONS, καθώς μόνο το 4% των εταιρειών σχεδιάζει να μειώσει τις ώρες λειτουργίας κατά μία ημέρα την εβδομάδα, έναντι 7% τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Σανίδα σωτηρίας» το Μουντιάλ

Κατά την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, όλες, σχεδόν, οι βρετανικές επιχειρήσεις φιλοξενίας περιμένουν ένα σημαντικό εισόδημα και, ειδικά φέτος, πολλές παμπ ελπίζουν να πάρουν ώθηση από τους πελάτες που θα τις επισκέπτονται για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξάγεται στο Κατάρ.

Η Wetherspoon, η οποία λειτουργεί σχεδόν 900 παμπ στη Βρετανία, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξη» για τις προοπτικές της, παρά την πρόσφατη επιβράδυνση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This