Γερμανία: Η Υπηρεσία Δικτύων διαψεύδει τις φήμες περί κινδύνου μπλακ άουτ στη χώρα

«Ελάχιστη η πιθανότητα να καταστούν αναγκαίες διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα», τόνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας

Must Read

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας με σημερινή της ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακ άουτ στη χώρα, διαβεβαιώνοντας πως «η Γερμανία διαθέτει ένα από τα πλέον αξιόπιστα παγκοσμίως συστήματα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος»

«Η Γερμανία διαθέτει ένα από τα πλέον αξιόπιστα παγκοσμίως συστήματα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχουν πολυάριθμοι μηχανισμοί και εφεδρείες για τη σταθεροποίηση του δικτύου σε περίπτωση έντασης», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της υπηρεσίας, διαψεύδοντας τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (ΒΒΚ), ο οποίος είχε προειδοποιήσει, νωρίτερα, για τον κίνδυνο μπλακ άουτ τον προσεχή Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

https://twitter.com/Navsteva/status/1594065668265181184

«Η Υπηρεσία Δικτύων εκτιμά ως ελάχιστη την πιθανότητα να καταστούν αναγκαίες διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα», τόνισε ο εκπρόσωπος. Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», ο επικεφαλής της ΒΒΚ Ραλφ Τίζλερ αναφέρθηκε στην πιθανότητα οι ίδιοι οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας να αποφασίσουν προγραμματισμένες «περιφερειακές και προσωρινές διακοπές».

Ο Τίζλερ τοποθέτησε τον κίνδυνο ιδιαίτερα κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και διευκρίνισε ότι οι διακοπές αυτές δεν θα οφείλονταν τόσο σε έλλειψη ενέργειας, αλλά σε «στοχευμένη, προσωρινή διακοπή λειτουργίας των δικτύων από τους φορείς εκμετάλλευσης, προκειμένου να προστατευτούν τα δίκτυα και να μην τεθεί σε κίνδυνο η συνολική παροχή».

Απροετοίμαστες οι διοικήσεις ορισμένων κρατιδίων

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της ΒΒΚ επέκρινε τις διοικήσεις ορισμένων κρατιδίων, οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για καταστάσεις κρίσης, όπως οι διακοπές ρεύματος. Σε κάποια κρατίδια ωστόσο, ανέφερε, υπάρχει εξαιρετική προετοιμασία, με ακριβή σχέδια και διασφάλιση της παροχής ρεύματος μέσω γεννητριών.

Σύμφωνα, πάντως, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων, θεωρούνται «πρακτικώς απίθανα» τα «brown out», όπως ονομάζονται τεχνικά οι σε μεμονωμένες περιοχές και για περιορισμένο χρόνο ελεγχόμενες διακοπές λειτουργίας του δικτύου, οι οποίες αποφασίζονται από τους παρόχους, προκειμένου να εξοικονομηθεί ηλεκτρική ενέργεια και να μη διαταραχθεί η σταθερότητα του δικτύου. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στη Γερμανία από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θεωρείται ως ύστατη λύση, σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης της ζήτησης.

Μια τέτοια ανάγκη θα μπορούσε, ενδεχομένως, να ανακύψει λόγω της τεταμένης κατάστασης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, των προβλημάτων με τους πυρηνικούς σταθμούς της Γαλλίας και της αβεβαιότητας στην προμήθεια φυσικού αερίου.

Από την πλευρά του, ο ειδικός σε θέματα Ενέργειας από το πανεπιστήμιο του Ζίγκεν Νίκο Πεχ επίσης θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο να χρειαστούν «brown outs», διατηρώντας, πάντως, μια επιφύλαξη, για την περίπτωση που ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα βαρύς. «Την προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας μπορούμε να την ερμηνεύσουμε με μια περιφερειακή και προσωρινή διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος», διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This