Έδιωξαν με τις κλωτσιές δημοσιογράφο που πήγε να «ξεκινήσει» τον Γ´ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Το Associated Press απέλυσε τον τύπο που διέδωσε ψευδείς ειδήσεις για το δήθεν «Ρώσικο χτύπημα στην Πολωνία»

Must Read

Πέντε ημέρες αφότου το Associated Press επικαλέστηκε έναν ανώνυμο «ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ» μεταδίδοντας ως «είδηση» ​​τον ψευδή ισχυρισμό  ότι ένας ρωσικός πύραυλος σκότωσε δύο Πολωνούς πολίτες, ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους που συνέταξε την ψευδή είδηση, απολύθηκε.

 

Οι δημοσιογράφοι James LaPorta (που απολύθηκε) και John Leichester (δεν απολύθηκε) ευθύνονται για την διάδοση της ψευδούς αναφοράς, η οποία πυροδότησε έναν ολόκληρο κύκλο ειδήσεων που περιελάμβανε συζήτηση για επίκληση του «Άρθρου 5» – της αμοιβαίας αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ – και η οποία θα είχε υποχρεώσει τα άλλα μέλη να συμμετάσχουν σε συλλογική άμυνα, πυροδοτώντας στην ουσία τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καθώς η ψευδής είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξήλθε από την ενημέρωση ΝΑΤΟ / G7 και δήλωσε ότι «είναι απίθανο» το βλήμα να εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία. Στη συνέχεια το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι ήταν πιο πιθανό ο πύραυλος να εκτοξεύτηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις για αεράμυνα.

Το Associated Press ανακάλεσε αργότερα την ιστορία και επέρριψε την ευθύνη στον «ανώνυμο αξιωματούχο» των υπηρεσιών πληροφοριών;

«Σε προηγούμενες εκδόσεις του άρθρου που δημοσιεύθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2022, το Associated Press ανέφερε λανθασμένα, με βάση πληροφορίες από ανώτερο αξιωματούχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι ρωσικοί πύραυλοι είχαν περάσει στην Πολωνία και σκότωσαν δύο άτομα. Μεταγενέστερες αναφορές έδειξαν ότι οι πύραυλοι ήταν ρωσικής κατασκευής και πιθανότατα εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία σε άμυνα έναντι μιας ρωσικής επίθεσης».

Σύμφωνα με την Mediaite, το AP απαιτεί δύο πηγές για επιβεβαίωση αυτού του τύπου ρεπορτάζ, όταν και οι δύο είναι ανώνυμες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος επιμελήθηκε το κομμάτι ή ποια μπορεί να είναι η μοίρα τους.

Τη Δευτέρα, η Daily Beast ανέφερε ότι ο James LaPorta απολύθηκε για λανθασμένα ρεπορτάζ, ενώ η Λέστερ, από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, διατήρησε τη δουλειά του στην υπηρεσία συρμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This