Πέμπτη 24/6/2021

«Διαστημικά» μωρά μέσα στα επόμενα 12 χρόνια

Από τις γέννες με.. μαμμή φτάνουμε σιγά σιγά στις γέννες στο Διάστημα! Ναι κι όμως, οι έγκυες θα έχουν την επιλογή στο κοντινό μέλλον να φέρουν στη ζωή το μωρό τους… στο Διάστημα, αφού εταιρία σχεδιάζει ήδη αποστολές εγκύων και μάλιστα εκτιμά ότι το πρώτο «διαστημικό» μωρό θα γεννηθεί μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

Ο επικεφαλής της start-up εταιρίας SpaceBorn United, δρ Εγκμπερτ Εντελμπροκ, παρουσίασε το όραμά του στο συνέδριο Asgardia Space Science που διοργάνωσαν οι ιδρυτές του πρώτου διαστημικού έθνους Ασγκάρντια, στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας. Εξήγησε ότι οι έγκυες δεν θα παραμένουν στο Διάστημα ολόκληρη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Θα εκτοξεύονται με διαστημικό όχημα που θα μπαίνει σε χαμηλή τροχιά (σε ύψος μέχρι 2 χιλιόμετρα) γύρω από τη Γη, μόνο όταν είναι ετοιμόγεννες και για μόλις 24-36 ώρες. Αφού γεννήσουν θα επιστρέφουν στη Γη με το μωρό τους.

«Το πρώτο μωρό θα γεννηθεί στο Διάστημα μέχρι το 2031» υποστήριξε ο Εντελμπροκ, σπεύδοντας να επισημάνει ότι τα κριτήρια επιλογής των εγκύων θα είναι πολύ αυστηρά. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να έχουν ήδη γεννήσει δύο φορές στη Γη, χωρίς να έχουν υπάρξει προβλήματα και ο οργανισμός τους να έχει πολύ υψηλή ανθεκτικότητα στη διαστημική ακτινοβολία.

Και πάλι, όσες ετοιμόγεννες συμμετέχουν στις διαστημικές αποστολές δεν θα είναι σίγουρες ότι θα γεννήσουν στο Διάστημα, καθώς, όπως είπε ο Εντελμπροκ, αρκεί μια ξαφνική καταιγίδα για να ακυρωθεί η εκτόξευση του διαστημικού οχήματος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ