Πέμπτη 24/6/2021

Κούρδοι: Οι Τούρκοι μας χτυπούν με βόμβες ναπάλμ – Σκληρές εικόνες με τραυματισμένα παιδιά (video)

Οι κουρδικές αρχές στη Συρία κατηγόρησαν την Πέμπτη 17/10 την Τουρκία ότι στην επίθεσή της καταφεύγει σε μη συμβατικά όπλα, όπως λευκό φώσφορο και ναπάλμ.

«Σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, η τουρκική επίθεση εναντίον του Ρας αλ-Άιν διεξάγεται με κάθε τύπο όπλων», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ημιαυτόνομη κουρδική κυβέρνηση. «Μπροστά στην προφανή αποτυχία του σχεδίου του, ο (Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ) Ερντογάν προσφεύγει σε διεθνώς απαγορευμένα όπλα, όπως ο φώσφορος ή οι ναπάλμ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το hawarnews.com, γιατρός σε νοσοκομείο της περιοχής al-Hasakah καταγγέλλει πως οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν με ναπάλμ, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις ανθρώπων που φτάνουν με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

«Κάθε μέρα υποδεχόμαστε δεκάδες ανθρώπους τραυματισμένους από τις επιθέσεις. Οι τουρκικές δυνάμεις χρησιμοποιούν όλων των ειδών τα βαρέα όπλα, ακόμη και απαγορευμένα, πολλές περιπτώσεις ασθενών είναι σοβαρές», δηλώνει ο Fares Hammu.

Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, το οποίο διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην περιοχή, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τη χρήση αυτών των όπλων, ενώ οι κατηγορίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επαληθευθούν ούτε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ