Κανονική χρήση των smartphones και εντός αεροπλάνου φέρνει νέα απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Ο ουρανός δεν είναι πλέον το όριο», δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε. Τιερί Μπρετόν

Must Read

Πολύ σύντομα η «λειτουργία πτήσης», στην οποία θέτουμε τα smartphones μας, όταν βρισκόμαστε στο αεροπλάνο, θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν, καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας 5G θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε «κανονικά» τα κινητά μας τηλέφωνα, κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Αυτό ορίζει νέα απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αλλάζει τα δεδομένα στην… εναέρια τηλεφωνία, επιτρέποντας στις αεροπορικές εταιρείες να δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις, μηνύματα και δεδομένα, όπως θα έκαναν στο έδαφος. Η υπηρεσία θα παρέχεται με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού που ονομάζεται «picocellular», ο οποίος θα συνδέει το δίκτυο στη διάρκεια μιας πτήσης με το έδαφος μέσω δορυφόρου.

«Ο ουρανός δεν είναι πλέον το όριο, όσον αφορά τις δυνατότητες που προσφέρει η υπερταχεία συνδεσιμότητα υψηλής χωρητικότητας», δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, σημειώνοντας πως οι ταξιδιώτες θα μπορούν πολύ σύντομα να έχουν τα κινητά τους ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή εντός του αεροπλάνου, διευκρινίζοντας, πάντως ότι αυτά θα λειτουργούν σε χαμηλά υψόμετρα και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Επισήμανε, δε, ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους θα διατηρεί το δικαίωμα να διατάξει την απενεργοποίηση των κινητών, εάν το κρίνει απαραίτητο. «Το 5G θα επιτρέψει καινοτόμες υπηρεσίες για τους ανθρώπους και ευκαιρίες ανάπτυξης για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Μπρετόν.

Υπηρεσία με χρέωση

Φυσικά, η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν θα παρέχεται δωρεάν, με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τις αεροπορικές εταιρείες να χρεώνουν ειδικό τέλος, καθώς στη διάρκεια της σύνδεσης μπορεί να χρησιμοποιούνται δίκτυα στο έδαφος σε περισσότερες από μία χώρες, γεγονός που θα δημιουργήσει χρεώσεις περιαγωγής.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τροποποίησε μια εκτελεστική απόφαση σχετικά με τις ζώνες συχνοτήτων 5G, η οποία καθιστά διαθέσιμες ζώνες συχνοτήτων για Wi-Fi στις οδικές μεταφορές (αυτοκίνητα, λεωφορεία, κλπ.). Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για καινοτομίες στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και για εφαρμογές μετα-σύμπαντος (meta-universe).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This