Συναγερμός στην Βρετανία: Τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν ξανά το ένα εκατομμύριο σε μια εβδομάδα

Must Read

Έσπασε για ακόμη μία φορά το φράγμα του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων κορωνοϊού σε εβδομαδιαία βάση, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες που εκφράζονται για νέο, χειμερινό κύμα, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Ο αριθμός των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο που επιβεβαιώθηκε με εξετάσεις ότι μολύνθηκαν από τον ιό αυξήθηκε κατά 6% την εβδομάδα ως την 21η Νοεμβρίου. Την αμέσως προηγούμενη, ο αριθμός τους ήταν 972.000, σύμφωνα με την βρετανική στατιστική υπηρεσία (Office for National Statistics, ONS). Επρόκειτο για την πρώτη αύξηση των κρουσμάτων από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε τη 17η Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, έχει ενσκήψει αύξηση 40% των ασθενών στα νοσοκομεία εξαιτίας της γρίπης, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία υγείας (National Health Service, NHS). Στελέχη του θεσμού έχουν προειδοποιήσει πως υπάρχει κίνδυνος «διπλής» πανδημίας, που θα αυξήσει πολύ την πίεση στο σύστημα των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Our World in Data, η Βρετανία μετράει πάνω από 212.000 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου κάπου 24 εκατομμυρίων καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This