Δώρο στον Πούτιν η φημολογούμενη σύλληψη ρωσοεβραίου ολιγάρχη στην Μεγάλη Βρετανία

Must Read

Μια δήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου – η οποία όμως δεν κατονόμασε τον Φρίντμαν – αναφέρει ότι είναι ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος, συνωμοσία για εξαπάτηση του Υπουργείου Εσωτερικών και συνωμοσία για ψευδορκία.

Άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με την υπόθεση. Από τότε και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Το ρωσικό TASS επικαλείται πηγή προσκείμενη στον Μιχαήλ Φρίντμαν (Αριστερά στη φωτό δίπλα στον Νετανιάχου) που είπε ότι «συνελήφθη με την υποψία ότι παραβίασε τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Fridman, ο οποίος μαζί με άλλους Ρώσους ολιγάρχες που συνδέονται με το Κρεμλίνο επλήγησαν από δυτικές κυρώσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει παράσχει υποστήριξη για εβραϊκούς σκοπούς, ήταν συνιδρυτής της Genesis Philanthropy Group και βοήθησε στην καθιέρωση του Genesis Prize, ενός ετήσιου βραβείου. το «εβραϊκό Νόμπελ». Συνδέεται στενά με τον Νετανιάχου.

Αυτός και δύο άλλοι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου νωρίτερα αυτό το έτος λόγω των κυρώσεων.

Το περίεργο είναι πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει ταχθεί κατά του Κρεμλίνου και του Πούτιν, ενώ έχει ενισχύσει οικονομικά την Ουκρανία με ποσό το οποίο φέρεται να αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο $.

Ο γιος του ο οποίος ζει στο Ντουμπάι, έχει συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις υπέρ της Ουκρανίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, ενώ η οικογένειά κατάγεται από την Ουκρανική πόλη Lviv.

Ο γιος του Φρίντμαν ο οποίος μάλιστα ζει μόνιμα στο Ντουμπάι καθώς έχει φύγει από την Ρωσία με την έναρξη της εισβολής, ανακοίνωσε ότι που έχουν επιβληθεί προσωπικά κυρώσεις και από το Κίεβο! Σε σχετικό βίντεο που ανάρτησε μάλιστα φαίνεται να είναι εξοργισμένος καθώς ο Ζελένσκι δεν αναγνώρισε τίποτα για τα όσα έκανε ο ίδιος για την Ουκρανία και κάνει λόγο για ακατανόητη απόφαση γραφειοκρατών.

Ο πατέρας του, Μιχαήλ Φρίντμαν δεν έχει κάνει ακόμα κάποια δήλωση, ενώ δεν υπάρχει σαφής επιβεβαίωση ότι όντως είναι αυτός ο οποίος συνελήφθη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως θεωρείται δώρο στον Πούτιν, καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον συγκεκριμένο ολιγάρχη.Η συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως θεωρείται δώρο στον Πούτιν, καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον συγκεκριμένο ολιγάρχη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This