Η ενόχληση της Άγκυρας φάνηκε στις ειρωνείες Τσαβούσογλου για τον Δένδια

«Όπου κι αν πάμε, φυσικά, τρέχει από πίσω. Να είναι καλά ο Νίκος Δένδιας. Παλιός μου φίλος είναι»

Must Read

Το… μεγαλείο της Τουρκίας επιχείρησε να αναδείξει ακόμη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι η χώρα του αποτελεί μία «νέα γεωπολιτική πραγματικότητα» για τον κόσμο, ενώ δεν δίστασε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Νίκο Δένδια για την επίσκεψή του στο Καζακστάν, όπου για πρώτη φορά Έλληνας ΥΠΕΞ επισκέφτηκε την χώρα.

Επιστρατεύοντας τις γνωστές ειρωνείες του ο Τσαβούσογλου είπε ότι ο Έλληνας υπουργός ακολουθεί τους Τούρκους…κατά πόδας, όπου κι αν πάνε: «Ο τουρκικός κόσμος, που ενίσχυσε την ενότητά του με την Oργάνωση Tουρκικών Kρατών, είναι πλέον μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα. Όλος ο κόσμος άρχισε να δίνει την προσοχή του στην Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Κεντρική Ασία. Και σήμερα ο Νίκος Δένδιας πήγε αμέσως εκεί. Κάνει κάποια ταξίδια. Όπου κι αν πάμε, φυσικά, τρέχει από πίσω. Να είναι καλά ο Νίκος Δένδιας. Παλιός μου φίλος είναι. Και φυσικά, είναι προβληματισμένοι, ανησυχούν. Γιατί ανησυχούν; Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) έγινε μέλος – παρατηρητής στη σύνοδο κορυφής στη Σαμαρκάνδη. Αλλά αυτό είναι μια αρχή, βήμα-βήμα. Τα υπόλοιπα, πρώτα ο Αλλάχ, θα έρθουν. Φυσικά, οι τρέχουσες ανησυχίες και ο πανικός τους είναι λόγω αυτών που θα γίνουν. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να αυξήσουμε τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μας με τον τουρκικό κόσμο. Όπως είπα πριν από λίγο, στην πραγματικότητα, με τον τουρκικό κόσμο να παίρνει την ΤΔΒΚ ως μέλος- παρατηρητή, η Oργάνωση Tουρκικών Kρατών και ο τουρκικός κόσμος κατέβηκαν με αυτόν στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι η εμβέλειά τους έχει ενισχυθεί».

Είναι ξεκάθαρο ότι προτεραιότητα για την Άγκυρα αποτελεί η αναγνώριση του ψευδοκράτους και γι’ αυτό η ελληνική διπλωματία πρέπει να επαγρυπνεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This