Τούρκοι «έλιωσαν» μάνα με το παιδί της «για πλάκα»: Οργή στο Χαλέπι

Κάτοικοι προσπάθησαν να συλλάβουν το τουρκικό πλήρωμα

Must Read

Ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα συνέθλιψε μια μάνα και το παιδί της εχθές Δευτέρα, σκοτώνοντάς τους επί τόπου και πυροδοτώντας διαδηλώσεις στη βόρεια Συρία.

Το αναφερόμενο περιστατικό σημειώθηκε στο Atarib του Χαλεπίου, καθώς δύο τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα περνούσαν μέσα από την πόλη, όπως αποκάλυψε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά τον θάνατο της γυναίκας και του παιδιού, εξοργισμένοι αυτόπτες μάρτυρες συγκεντρώθηκαν γύρω από την αυτοκινητοπομπή για να τους εμποδίσουν να φύγουν από την πόλη!

Δεν υπήρξε κανένα επίσημο σχόλιο από Τούρκους αξιωματούχους.

Το SOHR πρόσθεσε ότι αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ένα παιδί φέρεται να σκοτώθηκε στις 3 Νοεμβρίου από τουρκικό στρατιωτικό όχημα στην κουρδική πόλη Σάρι Κάνι (Ρας αλ-Αϊν).

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εσκεμμένες δολοφονικές επιθέσεις από τα τουρκικά οχήματα περνούν μέσα από πόλεις και χωριά στη βόρεια Συρία.

Τα τουρκικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στη βόρεια Συρία από τότε που η Άγκυρα ξεκίνησε τρεις μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη Συρία από το 2016, εισβάλλοντας σε αρκετές κουρδικές πόλεις, όπως το Αφρίν. Συριακές ένοπλες ομάδες, που συνδέονται με την Τουρκία, έχουν κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δολοφονίες και απαγωγές καθώς και για εξαναγκασμό εκτοπισμού Κούρδων.

Η πιο πρόσφατη εισβολή της Τουρκίας ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προειδοποιήσει ότι θα ακολουθήσει χερσαία εισβολή.

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This