Τέλος η παρένθετη μητρότητα για τους αλλοδαπούς στη Ρωσία

«Να προστατεύσουμε τα μικρά παιδιά από καταστάσεις όπου θα βρεθούν σε ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+ ή θα πέσουν θύματα εγκλημάτων, κυρίως εμπορίου οργάνων»

Must Read

Το ρωσικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα έναν νόμο με τον οποίο απαγορεύεται σε αλλοδαπούς να προσφεύγουν στην παρένθετη μητρότητα στη Ρωσία, ώστε να «προστατευθούν» τα παιδιά από τις οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ και να εμποδιστεί το εμπόριο οργάνων.

«Ο νόμος υιοθετήθηκε. Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στους αλλοδαπούς», έγραψε στο Telegram ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής, Βιατσεσλάβ Βολόντιν. «Έτσι θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε το εμπόριο των παιδιών μας, να προστατεύσουμε τα μικρά παιδιά από καταστάσεις όπου θα βρεθούν σε ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+ ή θα πέσουν θύματα εγκλημάτων, κυρίως εμπορίου οργάνων», διαβεβαίωσε.

Η τροποποίηση του Οικογενειακού Δικαίου, την οποία υπερψήφισαν σήμερα οι βουλευτές, στην τρίτη και τελευταία ανάγνωση, προβλέπει ότι τα ζευγάρια μπορούν να καταφύγουν στις υπηρεσίες μιας παρένθετης μητέρας μόνο εάν τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς είναι Ρώσος πολίτης. Το νομοσχέδιο θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την Άνω Βουλή και στη συνέχεια να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μέχρι τώρα η ρωσική νομοθεσία δεν έθετε κανέναν περιορισμό στην παρένθετη μητρότητα με βάση την εθνικότητα των υποψήφιων γονέων.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει στη Μόσχα μια δίκη που αφορά «εμπόριο» βρεφών και συνδέεται με την παρένθετη μητρότητα. Τέσσερις γιατροί και δύο παρένθετες μητέρες θα καθίσουν στο εδώλιο και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 15 ετών, με αφορμή τον θάνατο ενός βρέφους που βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα της ρωσικής πρωτεύουσας το 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This