«Πρόθυμος» για συμφωνίες με την Ουκρανία ο Πούτιν, αλλά τα πυρηνικά δεν τα ξεχνά!

Ορκίστηκε να... εξαλείψει από προσώπου γης όποια χώρα τολμήσει να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας!

Must Read

Αργά ή γρήγορα κάποια συμφωνία με την Ουκρανία θα πρέπει να επιτευχθεί, δήλωσε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας, ωστόσο, πως η Ρωσία νιώθει νιώθει προδομένη από την κατάρρευση των συμφωνιών του Μινσκ.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο Μπισκέκ, πρωτεύουσα του Κιργιστάν, για την ευρασιατική οικονομική σύνοδο κορυφής, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι «η διαδικασία επίλυσης του ζητήματος (με την Ουκρανία) δεν θα είναι απλή, θα πάρει χρόνο. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να αποδεχθούν τα γεγονότα επί τόπου».

Κατόπιν ανέφερε ότι η Γερμανία και η Γαλλία -οι οποίες μεσολάβησαν για συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ μεταξύ της Ουκρανίας και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το 2014 και το 2015- πρόδωσαν τη Ρωσία και τώρα χορηγούν όπλα στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες ανταλλαγές κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Ναι, όλα είναι πιθανά. Οι επαφές συνεχίζονται. Στην πραγματικότητα, δεν έχουν σταματήσει ποτέ… Βρέθηκε συμβιβασμός, δεν απορρίπτουμε τη συνέχιση αυτής της δουλειάς στο μέλλον».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις δικαιολογημένες ανησυχίες του πλανήτη για ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο, ο Πούτιν διαβεβαίωσε πως «η Ρωσία δεν έχει εντολή να εξαπολύσει ένα πρώτο προληπτικό πυρηνικό πλήγμα, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, αλλά ότι τα ρωσικά προηγμένα υπερηχητικά όπλα θα διασφαλίσουν ότι η Ρωσία θα μπορεί να απαντήσει σθεναρά, εάν δεχτεί ποτέ επίθεση». Ωστόσο, ορκίστηκε να… εξαλείψει από προσώπου γης όποια χώρα τολμήσει να επιτεθεί στη Ρωσία με πυρηνικά όπλα, ενώ πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να κληθούν επιπλέον στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ετοιμάζει απάντηση για το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ακόμη ότι η Μόσχα δεν θα χάσει από το ανώτατο όριο τιμών (πλαφόν) της Δύσης στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου και ότι τα οικονομικά της κυβέρνησης θα αντέξουν «μια χαρά».

Πρόσθεσε δε ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν «ανόητη» και ότι οι τιμές της ενέργειας θα «εκτιναχθούν στα ύψη» για όσους επέβαλαν το πλαφόν, όπως αναφέρει το Reuters. Επανέλαβε ότι η Ρωσία δεν θα πουλήσει πετρέλαιο σε όσους συμμορφώνονται με το ανώτατο όριο των 60 δολαρίων το βαρέλι, που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την G7 και την Αυστραλία.

Η Μόσχα ετοιμάζει απάντηση, η οποία θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, τόνισε καταλήγοντας ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This