Λήξη συναγερμού στη Δρέσδη: Νεκρός ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε εμπορικό κέντρο

Βρέθηκε νεκρή η 62χρονη μητέρα του υπόπτου

Must Read

Τέλος στην κατάσταση ομηρίας που ήταν σε εξέλιξη σε εμπορικό κέντρο της Δρέσδης έβαλε η αστυνομία, ενημερώνοντας παράλληλα πως ο ύποπτος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσης των ομήρων.

«Λήξη συναγερμού! Η κατάσταση ομηρείας στην Δρέσδη έληξε», ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter, προσθέτοντας ότι δύο άνθρωποι που φαίνεται ότι είναι αβλαβείς βρίσκονται στην φροντίδα της.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στην Δρέσδη: 40χρονος σκότωσε γυναίκα και εισέβαλλε σε εμπορικό κέντρο – Πληροφορίες για ομήρους

Σε νεότερη ενημέρωση η αστυνομία της Δρέσδης ανέφερε πως ο 40χρονος ύποπτος πέθανε κατά τη διάρεια της επιχείρησης. «Ο 40χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την επίθεση και την απελευθέρωση των ομήρων. Οι συγκεκριμένες συνθήκες αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω ερευνών», έγραφε το σχετικό μήνυμα, χωρίς να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη.

Το χρονικό

Από νωρίς το πρωί η αστυνομία εκκένωσε εμπορικό κέντρο στη Δρέσδη, μετά από αναφορές ότι ένοπλος άνδρας κρατούσε ομήρους.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών και μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε στο εμπορικό κέντρο Altmarktgalerie το οποίο είχε αποκλειστεί για το κοινό. Παράλληλα, αποκλεισμένη για το κοινό ήταν και η κοντινή χριστουγεννιάτικη αγορά Striezelmarkt.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και η εφημερίδα Bild μετέδιδαν ότι άνδρας οπλισμένος με πιστόλι είχε καταφύγει σε κατάστημα σε εμπορικό κέντρο στο κέντρο της Δρέσδης, αφού προηγουμένως είχε προσπαθήσει να εισβάλει στους χώρους ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης και αφού πυροβόλησε επανειλημμένως την πόρτα του, χωρίς να μπορέσει να την ανοίξει.

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας δύο όμηροι βγήκαν σώοι, ενώ ο δράστης τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την απελευθέρωση των ομήρων.

Ο ένοπλος, σύμφωνα με την Bild, πριν προσπαθήσει να εισβάλει στον ραδιοφωνικό σταθμό, είχε σκοτώσει την 62χρονη μητέρα του.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This