Αύριο η κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit – Τζόνσον: «Φεύγουμε με ή χωρίς συμφωνία»

Must Read

Κρίσιμη είναι η αυριανή ημέρα για την Μεγάλη Βρετανία, καθώς η βρετανική Βουλή καλείται αύριο να αποφασίσει επί του σχεδίου για τη νέα συμφωνία για το Brexit, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να προσπαθεί να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 320 ψήφων για να εγκριθεί το σχέδιο η χώρα του να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Εάν όμως δεν συμβεί κάτι τέτοιο τότε η Βρετανία θα μπει σε νέες περιπέτειες, καθώς ο Μ.Τζόνσον θα πρέπει να πάει σε εκλογές, ένα δεύτερο ουσιαστικά δημοψήφισμα, όπου ο βρετανικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα αυτή τη φορά: Η μέσα στην ΕΕ ή έξω από αυτή.

Όλη αυτή όμως η περίοδος μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα είναι γεμάτη σοβαρές πολιτικές συγκρούσεις και κύμα αστάθειας για την οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο Μπόρις Τζόνσον έχει καταθέσει προς συζήτηση δύο προτάσεις στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου: η πρώτη που ζητά την έγκριση του σώματος για τη νέα συμφωνία και η δεύτερη που ζητά την έγκριση για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Το Plan B προβλέπει δημοψήφισμα

Τη δεύτερη πρόταση αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση προς έγκριση από το Σώμα, μόνο σε περίπτωση που απορριφθεί η πρώτη πρόταση.

Στην δεύτερη όμως αυτή πρόταση, οι βουλευτές του Εργατικού κόμματος, Πίτερ Κάιλ και Φιλ Γουίλσον, προτείνουν τροπολογία που ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι εάν η συμφωνία δεν κερδίσει την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, τότε οι βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν πάνω στην τροπολογία των Κάιλ-Γουίλσον, και η οποία εάν εγκριθεί, θα ζητά από την κυβέρνηση να θέσει στην επιλογή των πολιτών οποιουσδήποτε όρους για το Brexit.

«Φεύγουμε με ή χωρίς συμφωνία»

«Θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», είπε ο Τζόνσον στο BBC την παραμονή της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως «δεν υπήρχε καλύτερη έκβαση» στην κρίση του Brexit από τη συμφωνία εξόδου που απέσπασε στις Βρυξέλλες.

«Δεν υπάρχει καλύτερη έκβαση από αυτήν που θα υποστηρίξω αύριο» για να φύγει η χώρα από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε σε συνέντευξη στο BBC.

«Καλώ όλους να φανταστούν αύριο το βράδυ ότι τα ρυθμίσαμε όλα αυτά και σεβαστήκαμε τη βούληση των πολιτών, θα έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This