Χάος στη Βαρκελώνη – Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία (video)

Must Read

«Εκρηκτικό» κλίμα επικρατεί στη Βαρκελώνη, μετά από τις βίαιες συγκρούσεις αργά το βράδυ της Παρασκευής. Διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να τους διασκορπίσει χρησιμοποιώντας πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.

Με καλυμμένα τα πρόσωπά τους οι διαδηλωτές, συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο της Βαρκελώνης κατά τη διάρκεια της πέμπτης ημέρας των κινητοποιήσεων κατά της φυλάκισης των αυτονομιστών ηγετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 525.000 άνθρωποι κατέκλυσαν χθες Παρασκευή τους δρόμους της Βαρκελώνης.

Νωρίτερα, οι μασκοφόροι έβαλαν φωτιά στους κεντρικούς δρόμους της Βαρκελώνης, πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων αψηφώντας όσους είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν ειρηνικά και εκτόξευσαν δακρυγόνα, αβγά και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών.

Το υπουργείο Εσωτερικών στέλνει ενισχύσεις στην πόλη

Ως έκτακτη λύση, το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να στείλει ως ενισχύσεις την πολιτοφυλακή από την Μαδρίτη, ενώ προειδοποίησε τους ταραξίες πως σε περίπτωση σύλληψης, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως έξι χρόνια

Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα είπε σε δημοσιογράφους χθες ότι σχεδιάζει να στείλει ενισχύσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη Βαρκελώνη, προκειμένου να βοηθήσουν στη διατήρηση της τάξης στην πόλη και να επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις που ήδη επιχειρούν εκεί να ξεκουραστούν.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, όπως γνωρίζετε, σημειώθηκαν βίαια επεισόδια στην Καταλονία. Ήταν οργανωμένα… από ομάδα που αποτελεί τη μειοψηφία, όμως πολύ καλά οργανωμένα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα σε μια συνέντευξη Τύπου.

«Οι πράξεις τους, όπως έχουμε ήδη πει, δεν θα μείνουν ατιμώρητες»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας δήλωσε σήμερα ότι οι βίαιοι διαδηλωτές στην Καταλονία μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως έξι χρόνια, βάσει της ισπανικής νομοθεσίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This