Βrexit: Μετατίθεται η έγκριση της συμφωνίας – Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τα… σπουδαία

Must Read

Με 322 «ναι» και 306 «όχι» (πλειοψηφία 16 ψήφων) πέρασε από το βρετανικό κοινοβούλιο η τροπολογία του πρώην Συντηρητικού βουλευτή, Όλιβερ Λέτουιν, η οποία προβλέπει ότι, ακόμη κι αν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη νέα συμφωνία, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει παράταση στο Brexit, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής.

Το αποτέλεσμα αυτό μεταθέτει την έγκριση της συμφωνίας του πρωθυπουργού, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του νομοσχεδίου που ενεργοποιεί την αποχώρηση.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε η ομιλία του υπουργού Μάικλ Γκοβ, αρμόδιου των προετοιμασιών για το Brexit, με την οποία ολοκληρώθηκε και η συζήτηση στο κοινοβούλιο επί της πρότασης της κυβέρνησης για την έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης.

Ο Γκοβ, πάντως, είχε προειδοποιήσει το Σώμα ότι, στην περίπτωση που υπήρχε έγκριση της τροπολογίας Λέτουιν, δεν θα διεξαγόταν η κρίσιμη ψηφοφορία σήμερα Σάββατο, με βάση τον επίσημο προγραμματισμό.

Κάλεσε επίσης τους βουλευτές να βάλουν στην άκρη το «τέλειο Brexit» για το κοινό καλό και τόνισε ότι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει «no deal» (μη συμφωνία), είναι να εγκριθεί η σημερινή πρόταση της κυβέρνησης για τη συμφωνία αποχώρησης.

Δεν «ιδρώνει» το αυτί του πρωθυπουργού 

Ο Τζόνσον, από την πλευρά του, αμέσως μετά το άκουσμα του αποτελέσματος, δήλωσε, για μια ακόμη φορά πως έχει αντίθετη άποψη (με την πλειοψηφία) και την είπε ευθαρσώς:

«Δεν θα διαπραγματευτώ καμιά νέα καθυστέρηση με την Ε.Ε., ούτε με υποχρεώνει ο νόμος να το πράξω. Νέα καθυστέρηση θα είναι κακή τόσο για την Δημοκρατία μας και για την Ε.Ε. Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία».

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου δήλωσε ότι θα αποφασίσει τη Δευτέρα αν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προτείνει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για τη συμφωνία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το Brexit.

Υπάρχει ένας κανόνας στο Κοινοβούλιο σύμφωνα με τον οποίο ένα ερώτημα δεν μπορεί να τίθεται δύο φορές στη διάρκεια της ίδιας συνόδου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This