Αυτές είναι οι τρεις επιστολές του Τζόνσον στην ΕΕ

Must Read

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στην αντιπολίτευση η ανυπόγραφη επιστολή με το αίτημα για αναβολή του Brexit που έστειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μαζί με μια άλλη επιστολή στην οποία ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την αναβολή αυτή.

Ο Μπόρις Τζόνσον έστειλε τρεις επιστολές: Ένα ανυπόγραφο αντίγραφο του αιτήματος για αναβολή – το οποίο ήταν υποχρεωμένος, βάσει του νόμου Μπεν, να στείλει – ένα διευκρινιστικό έγγραφο του μόνιμου αντιπροσώπου του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ και μια επιστολή στην οποία εξηγεί γιατί η Ντάουνγκ Στριτ δεν θέλει μια παράταση του Brexit.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σύμφωνα με το skynews στην πρώτη επιστολή, η οποία είναι ανυπόγραφη, ο Τζόνσον ζητάει από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τσουσκ, αναβολή του Brexit μέχρι τις 11 το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 2020.

Το περιεχόμενο της επιστολής είναι από την νομοθεσία Benn, την οποία είχαν περάσει προηγουμένως οι βουλευτές.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι εάν τα κόμματα καταφέρουν να φτάσουν σε συμφωνία πριν από αυτή την ημερομηνία, η Κυβέρνηση προτείνει αυτή η περίοδος να τερματιστεί νωρίτερα.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τουσκ του ανέφερε ότι αυτή η επιστολή δεν είναι δική του αλλά των βουλευτών.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η δεύτερη επιστολή γράφτηκε από τον μόνιμο αντιπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, Tim Barrow, και αποτελεί ένα διευκρινιστικό έγγραφο προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα έγγραφο, το οποίο εξηγεί την ανυπόγραφη επιστολή του Τζόνσον.

Προσθέτει ότι όσον αφορά στα επόμενα βήματα, η Βρετανική κυβέρνηση θα καταθέσει τη σχετική νομοθεσία την επόμενη βδομάδα, ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία αποχώρησης.

Η ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η τρίτη επιστολή είχε αποδέκτη επίσης τον Τουσκ και είναι υπογεγραμμένη. Αποτελεί μια προσπάθεια του πρωθυπουργού να κρατήσει αποστάσεις από το νόμιμο αίτημα για αναβολή του Brexit.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή γράφει ότι «δυστυχώς οι βουλευτές έχασαν μια ευκαιρία να επικυρώσουν τη νέα συμφωνία αποχώρησης». Σε άλλο σημείο εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι «οι φίλοι του από την ΕΕ σπαταλούν χρόνο και ενέργεια σε ένα ζήτημα, το οποίο έπρεπε να επιλυθεί την προηγούμενη εβδομάδα».

Συνεχίζει γράφοντας: «Ενώ είναι στο χέρι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να δεχτεί την αναβολή ή να προσφέρει μια εναλλακτική επέκταση της περιόδου, έχω καταστήσει σαφές με την ανάληψη των καθηκόντων μου και ήμουν ξεκάθαρος απέναντι στο Κοινοβούλιο ότι η θέση η δική μου και της κυβέρνησης είναι ότι περαιτέρω επέκταση θα προκαλέσει ζημιά στα συμφέροντας και στις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This