Βρετανία: Μυστήριο με τον θάνατο 4χρονου – Φόβοι για διασπορά νέου ιού

Το παιδάκι «έφυγε» μέσα σε λίγα 24ωρα...

Must Read

Τρόμο στους γονείς σε ολόκληρη την Βρετανία αλλά και στον κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα παιδάκι μόλις 4 ετών «έφυγε» μέσα σε λίγα 24ωρα χτυπημένο από έναν ιό ο οποίος δεν είναι γνωστός καθώς δεν είναι από αυτούς που κυκλοφορεί όπως ο στρεπτόκοκκος.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε η πρόεδρος των Ελλήνων Γιατρών Ηνωμένου Βασιλείου και διευθύντρια στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, Κική Σονίδου.

«Υπήρξε ένα κοριτσάκι το οποίο απεβίωσε ξαφνικά, 4 ετών, τη Δευτέρα το βράδυ, το οποίο εμφάνισε έναν καινούργιο ιό – Human Metapneumovirus. Είναι μια ομάδα ιών, όχι ότι δεν υπήρχαν αυτοί οι ιοί, αλλά δεν τους βλέπαμε, δεν είχαμε θανάτους εύκολα και ειδικά παιδιών υγιών σε αυτή την ηλικία», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Δείτε επίσης: Θάνατοι παιδιών από στρεπτόκοκκο Α: Πρέπει να ανησυχούν οι γονείς;

Ο θάνατος του παιδιού ήταν κάτι που θορύβησε αρκετά τις υγειονομικές αρχές στην Βρετανία, κυρίως επειδή έγινε γρήγορα και ξαφνικά.

«Αυτό μας απασχολεί. Το παιδί ταξίδεψε με την οικογένειά του στη Γερμανία, ήταν στο σχολείο μέχρι και την Πέμπτη, την Παρασκευή δεν πήγε λόγω πυρετού. Μέσα σε ένα τριήμερο έκανε πνευμονία, διασωληνώθηκε και κατέληξε τη Δευτέρα το βράδυ. Οι οικογένειες των παιδιών είναι πανικόβλητες. Φοβούνται διασπορά», είοε η κ. Σονίδου.

Και πρόσθεσε πως «είναι εξαιρετικά ασύνηθες να χάνεις παιδιά από αυτούς τους ιούς ή να προσβάλλονται από αυτούς τους ιούς. Το να βλέπεις αυτούς τους ιούς τους σπάνιους, τους λιγότερο επιθετικούς να αποδεκατίζουν παιδιά».

Η ίδια μίλησε για την έξαρση που παρουσιάζουν οι ιώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα και για τον στρεπτόκοκκο.

Όπως δήλωσε, μέχρι στιγμής, από τον στρεπτόκοκκο έχουν πεθάνει 16 παιδιά. Το τελευταίο ήταν ένα κοριτσάκι 12 ετών από το Μπέρμιγχαμ.

 

 

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This