Πούτιν: Η Δύση θέλησε να μας καταστρέψει με πρωτοφανείς κυρώσεις, αλλά απέτυχε

«Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη εκτινάχθηκε πάνω από 25%», επισήμανε χαιρέκακα ο Ρώσος πρόεδρος

Must Read

Περίπου 2,5% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ στη Ρωσία, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ρώσο πρόεδρο να τονίζει πως «δεν είναι το 20% που προέβλεπαν οι Δυτικοί», με τις κάθε είδους κυρώσεις που επέβαλαν εναντίον της χώρας.

«Η Δύση προσπάθησε με μια άνευ προηγουμένου επιβολή κυρώσεων να μας βλάψει, αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Ήθελαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να συντρίψουν την οικονομία μας, ληστεύοντας τα συναλλαγματικά μας αποθέματα και οδηγώντας σε κατάρρευση το εθνικό μας νόμισμα, το ρούβλι, προκαλώντας έναν καταστροφικό πληθωρισμό. Δεν τα υπολόγισαν, ωστόσο, σωστά», είπε συγκεκριμένα ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης με αξιωματούχους, για τη χάραξη της πολιτικής της επόμενης μέρας στη Ρωσία.

https://twitter.com/UnpluggedRus/status/1603397814582743043

«Τι πέτυχε η ίδια η Ευρώπη επιβάλλοντας περιορισμούς; Πρώτα απ’ όλα, μια άνευ προηγουμένου, όπως λένε οι οικονομολόγοι, αναγκαστική εκτίναξη του πληθωρισμού στο ίδιο της το σπίτι, στην ευρωζώνη, πάνω από 25%», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως οι ίδιες οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης παραδέχονται πως η πολιτική των ΗΠΑ οδηγεί στην αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης.

Δυσαρέσκεια

«Σήμερα, οι ίδιες οι αρχές της Ε.Ε. λένε ότι η πολιτική του κύριου εταίρου τους, των Ηνωμένων Πολιτειών, οδηγεί άμεσα στην αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης. Προσπαθούν, μάλιστα, να παρουσιάσουν κάποιους λογαριασμούς για το θέμα αυτό στον Αμερικανό επικεφαλής τους. Μερικές φορές στις δηλώσεις τους υπάρχουν ακόμη και εκφράσεις δυσαρέσκειας. Στο τέλος, όμως, αυτό είναι δική τους υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Επανερχόμενος, κατόπιν, στα οικονομικά της δικής του χώρας, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως «στο τέλος του έτους προβλέπεται μείωση του ΑΕΠ κατά περίπου 2,5%. Αυτή είναι, φυσικά, μια μείωση που δεν μπορούμε να κρύψουμε, αλλά δεν είναι η κατάρρευση του 20% που προβλέφθηκε από πολλούς δυτικούς και, ειλικρινά, εν μέρει και από ορισμένους από τους εμπειρογνώμονές μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This