Ρωσία: Ακτιβίστρια κινδυνεύει με 10ετή κάθειρξη – Έβαλε αντιπολεμικά συνθήματα σε ταμπελάκια σούπερ μάρκετ!

Must Read

Αντιμέτωπη με ποινή 10ετούς κάθειρξης βρίσκεται η Αλεξάντρα Σκοτσιλένκο στη Ρωσία, στην περίπτωση που καταδικαστεί για το γεγονός ότι συνελήφθη με την κατηγορία ότι προέβη στο «φοβερό και τρομερό» έγκλημα ότι άλλαξε ταμπελάκια τιμών σε ένα σουπερμάρκετ με… μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία!

Η δίκη της διάσημης Ρωσίδας καλλιτέχνιδας και ακτιβίστριας ξεκίνησε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, με δεκάδες ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης να προβάλουν φωτογραφίες της όπου χαμογελούσε πλατιά, ενώ έμπαινε στην αίθουσα του δικαστηρίου, με χειροπέδες στα χέρια και συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς, υπό τα θερμά χειροκροτήματα των υποστηρικτών της.

Η 32χρονη Σκοτσιλένκο διώκεται για «διασπορά ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό και υποκίνηση «πολιτικού μίσους», ένα αδίκημα που εισήχθη στον ποινικό κώδικα μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κόλλησε «χαρτάκια που περιείχαν σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες» πάνω στις τιμές των προϊόντων ενός σουπερμάρκετ, στις 31 Μαρτίου. Συνελήφθη δέκα ημέρες αργότερα, στις 11 Απριλίου, αφού προηγήθηκε έρευνα στο σπίτι της.

Ο εισαγγελέας δήλωσε, σύμφωνα με το Mediazona, ότι τα καρτελάκια έγραφαν εκτιμήσεις του αριθμού των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία στην αρχή του πολέμου ή πόσοι άμαχοι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό ενός θεάτρου, κατά την πολιορκία της Μαριούπολης.

Η Σκοτσιλένκο παραδέχεται ότι τοποθέτησε τα χαρτάκια αλλά αρνείται την ενοχή της, διαβεβαιώνοντας ότι δεν περιείχαν ψευδείς πληροφορίες. «Πού είναι το έγκλημα, στη φράση “Σταματήστε τον πόλεμο”»; Ρώτησε τον εισαγγελέα, σύμφωνα με το SOTA.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υποστηρικτές της λένε ότι, κατά την περίοδο της κράτησής της, αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, καθώς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τη δίαιτα που επιβάλλεται στην περίπτωσή της επειδή έχει δυσανεξία στη γλουτένη. Η δίκη της Σκοτσιλένκο θα συνεχιστεί στις 20 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This