Ρωσία: Τρεις νεκροί από ισχυρή έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου

Μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της Ε.Ε. για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου...

Must Read

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμα τραυματίστηκε κατά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στον αγωγό εξαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου Urengoi – Pomary – Uzhhorod, ο οποίος μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη από τη βορειοδυτική Σιβηρία μέσω της Ουκρανίας.

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν μέσω Telegram πως η ροή του αερίου μέσω του τμήματος του αγωγού που καταστράφηκε, διακόπηκε από τη 1:50 μ.μ. (12:50 ώρα Ελλάδας), με το περιφερειακό Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Τσουβασίας να δηλώνει πως ο αγωγός υπέστη ζημιές κοντά στο χωριό Καλίνινο, περίπου 150 χλμ. δυτικά της πόλης του Βόλγα Καζάν στην κεντρική Ρωσία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έκρηξη στον αγωγό σημειώθηκε στη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης.

Ο αγωγός, που μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη από τη ρωσική Αρκτική, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’80 και εισέρχεται στην Ουκρανία μέσω του σημείου μέτρησης Sudzha, που αποτελεί τώρα την κύρια διαδρομή για το ρωσικό αέριο που φθάνει στην Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα της έκρηξης απειλείται με διαταράξεις η παροχή μιας περιορισμένης ποσότητας φυσικού αερίου που εξακολουθεί να φθάνει στην Ευρώπη.

Η κρατική εταιρία παραγωγής αερίου Gazprom και τα τοπικά παραρτήματά της δεν σχολίασαν το συμβάν, ωστόσο, τοπική μονάδα του δήλωσε πως το αέριο παρέχεται στους καταναλωτές πλήρως μέσω παράλληλων αγωγών, μετά τη ζημιά που υπέστη ένα τμήμα του αγωγού Urengoi – Pomary – Uzhhorod. Νωρίτερα σήμερα, εξάλλου, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός δήλωσε πως επρόκειτο να διοχετεύσει 43 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας διαμέσου του Sudzha τις επόμενες 24 ώρες, όγκος που είναι αντίστοιχος εκείνου των τελευταίων ημερών.

Πλέον η φωτιά έχει σβήσει, αλλά δεν έχει καταστεί σαφές το πότε μπορεί να επαναληφθεί η παροχή αερίου μέσω του συγκεκριμένου αγωγού, καθώς οι αρχές προσπαθούν να επιλύσουν το θέμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This