Νέα εξέλιξη στο QatarGate: Ο Παντσέρι συνεργάζεται και δίνει ονόματα!

Ποιους «καίει» και τι αποκαλύπτει

Must Read

Έτοιμος να δώσει ονόματα και λεπτομέρειες για όσα κρύβονται πίσω από τη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που έχει συνταράξει τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρεται πως είναι ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Repubblica, ο «εγκέφαλος» πρώην ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ΜΚΟ Fight Impunity άρχισε ήδη να «κελαηδά» στις βελγικές αρχές και δίνει τον Cozzolino. Μάλιστα, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ουσιαστικά παραδέχεται μεγάλο μέρος των κατηγοριών. «Σε αντάλλαγμα, θα λαμβάναμε 50.000 ευρώ», φέρεται να είπε κάποια στιγμή. «Δήλωσε επίσης έτοιμος να συνεργαστεί και παρείχε πληροφορίες για άλλους ευρωβουλευτές: Πρώτα και κύρια για τον Φραντσέσκο Κοτσολίνο, του PD, το πρόσωπο που φέρεται να πήρε τη θέση του στις θέσεις-κλειδιά για τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, ο Παντσέρι φέρεται να αμφισβήτησε τον Βέλγο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα («πήγε στο Κατάρ») και έκανε επίσης δηλώσεις για τη Μαρία Αρένα, επίσης από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών και πολύ κοντά στον Παντσέρι: “Ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και ότι έλαβε ένα δώρο”», φέρεται να είπε ο Ιταλός σύμφωνα με τη La Republicca. 

Φέρεται ακόμα, σύμφωνα με την εφημερίδα, να επιβεβαιώνει το ρόλο του πρεσβευτή του Μαρόκου στην Βαρσοβία της Πολωνίας, Αμπντεραχίμ Ατμούν, ως ο ενδιάμεσος ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας με τους Ιταλούς που εμπλέκονται στο Qatargate. Στη διάρκεια της ανάκρισης, ο Παντσέρι εξήγησε επίσης ότι η συμφωνία «γεννήθηκε» το 2019, δηλαδή μετά την αποτυχημένη επανεκλογή του, ενώ για να πείσει τον εισαγγελέα για τον χαρακτήρα του επισήμανε πως «αν ήταν ευρωβουλευτής δεν θα είχε πάρει χρήματα». «Τα χρήματα στο σπίτι μου δεν ήταν διαθέσιμα σε κανέναν άλλο», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το τεράστιο ποσό μετρητών που βρέθηκε στο σπίτι του. Τα πακέτα με τα χαρτονομίσματα εντοπίστηκαν στο κρεβάτι και κάτω από την ντουλάπα: 700.000 ευρώ, με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ χωρισμένα σε επτά δέματα μέσα σε μια βαλίτσα κρυμμένη κάτω από το κρεβάτι και σε ένα χρηματοκιβώτιο στο σαλόνι.

Διαβάστε ακόμα:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Εύα Καϊλή: Αύριο οδηγείται στον ανακριτή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This