Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Εύα Καϊλή: Αύριο οδηγείται στον ανακριτή

Le Soir: Η Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα

Must Read

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την Εύα Καϊλή, καθώς αύριο, Πέμπτη 22/12, αναμένεται η απολογία της για τη συμμετοχή στο σκάνδαλο «QatarGate», στις βελγικές Αρχές.

Παράλληλα, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου παραμένει στις φυλακές του Βελγίου, όπου και θα κριθεί αν θα αφεθεί ελεύθερη ή θα συνεχίσει να κρατείται μέχρι τη δίκη της. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι η φυλάκισή της θα παραταθεί, καθώς η ίδια προχώρησε σε καθοριστικά λάθη για την ενοχή της. Το δημοσίευμα της La Repubblica είναι αποκαλυπτικό και εξηγεί πώς βρέθηκε η Εύα Καϊλή από τη μια στιγμή στην άλλη στη φυλακή. Η ιταλική εφημερίδα σημειώνει ότι σε έγγραφα των βελγικών αρχών αναφέρεται πως οι ανακριτές διαπίστωσαν ότι «η Καϊλή μετά τη σύλληψη του συζύγου της, προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ακόμη ευρωβουλευτές για την έρευνα που διεξάγεται». Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που αποφασίστηκε η σύλληψη της Καϊλή, κάτι που αρχικά δεν ήταν στο πλάνο των αρχών. Ήταν το πρώτο της λάθος. Και δεν είναι μόνο ότι παραδέχτηκε στις Ανακριτικές Αρχές: «Είναι αλήθεια – καταγράφηκε στα πρακτικά – γνώριζα για τις δραστηριότητες του Παντσέρι. Ήξερα πως στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες με χρήματα», όπως φέρεται ότι είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας της, σύμφωνα με τη Repubblica. Αλλά στη συνέχεια, έδωσε εντολή στον πατέρα της να πάρει τις βαλίτσες και να κρύψει τα χρήματα, όμως αυτός, έγινε «τσακωτός» από τις βελγικές αρχές έξω από το γνωστό ξενοδοχείο των Βρυξελλών, Sofitel. Αυτό ήταν το δεύτερό της λάθος. Ήταν η εντολή που έδωσε στον πατέρα της να πάρει τις 700.000 ευρώ από το διαμέρισμά της. Αποκαλύψεις έκανε η βελγική Le Soir, η οποία στο δημοσίευμά της αναφέρει πως ο Αντόνιο Παντζέρι, υποχρεώθηκε εν μέρει να παραδεχθεί την εμπλοκή του στο σκάνδαλο που σόκαρε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Αρνήθηκε ότι ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα ήταν αποδέκτης των δώρων από το Κατάρ, παραδέχθηκε εν μέρει τα γεγονότα» για τη διαφθορά και τις παρέμβασεις υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου, γράφει ο εισαγγελέας Κλεζ στο έγγραφο για τον Παντσέρι.

Δικηγόρος Καϊλή: «Δεν είχε καμία ιδέα για τα χρήματα»

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφορικά με τη θέση της Εύας Καϊλή, έχει δηλώσει: «Η θέση της είναι ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα έφερε ο σύντροφός της και δεν είχε καμία ιδέα. Όταν έμαθε για τα χρήματα, τα οποία ανήκουν σε κάποιον άλλον, είπε ότι πρέπει να φύγουν από το σπίτι μου και να πάνε σε αυτόν που ανήκουν.

 

 






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This