RND: Ακόμα και πόλεμο με την Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει ο Ερντογάν για να παραμείνει στην εξουσία!

«Ο Ερντογάν γίνεται απειλή για το ΝΑΤΟ» - «Κάνει πολέμους και θέλει ελληνικά νησιά»

Must Read

Με τίτλο «ο Ερντογάν γίνεται απειλή για το ΝΑΤΟ», το γερμανικό δίκτυο RND αναλύει τις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος, όπως αναφέρεται, απειλεί κατάφωρα την Ελλάδα, ακόμα και με εκτόξευση ρουκετών κατά της Αθήνας, υπονομεύει συστηματικά τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Gerd Höhler, δεν περνάει μέρα χωρίς νέες απειλές από την Τουρκία προς την Ελλάδα, εταίρο του NATO.

«Ο αυταρχικός αρχηγός του κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν διεκδικεί μόνο φυσικούς πόρους στα νησιά της ανατολικής Μεσογείου και του ελληνικού Αιγαίου. Επίσης, παίζει δημόσια με την ιδέα της εκτόξευσης πυραύλων στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα».

Κατά τον Γερμανό, ίσως αυτό να είναι απλώς «πυροτέχνημα» στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, μια «άσκηση» με την οποία ο Ερντογάν θέλει να αποσπάσει την προσοχή των συμπατριωτών του από την οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχει φέρει τη χώρα.

«Ίσως όμως ο Τούρκος Πρόεδρος είναι πραγματικά έτοιμος να ξεκινήσει πόλεμο με την Ελλάδα για να παραμείνει στην εξουσία. Κανείς δεν ξέρει σίγουρα», συμπληρώνει ο Höhler.




Από το θέμα του RND, προκύπτει πως η Τουρκία του Ερντογάν γίνεται κίνδυνος για το ΝΑΤΟ γιατί:

  •  παρακάμπτει συστηματικά τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας
  • κάνει αμφισβητήσιμες συμφωνίες όπλων με τη Μόσχα
  • εδώ και μήνες εμποδίζει τη βόρεια επέκταση του ΝΑΤΟ
  • απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα – μεταξύ άλλων εκτοξεύοντας πυραύλους κατά της Αθήνας
  • διεκδικεί ως τουρκικά τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Το άρθρο στο γερμανικό δίκτυο συνεχίζει ως εξής:

«Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι μόνο απειλή για την Ελλάδα, αλλά γίνεται και μια ολοένα μεγαλύτερη απειλή για το ΝΑΤΟ. Η Τουρκία υπονομεύει συστηματικά τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συνάπτει αμφισβητούμενες συμφωνίες όπλων με τη Μόσχα και μπλοκάρει τη βόρεια επέκταση του ΝΑΤΟ εδώ και μήνες.

Κανείς δεν μπορεί να είναι πιο χαρούμενος για αυτό από τον «φίλο» του Ερντογάν, Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Τουρκία θεωρούνταν σημαντικό προγεφύρωμα για τη δυτική συμμαχία στο Σιδηρούν Παραπέτασμα. Σήμερα είναι αμφίβολο αν θα εκπληρώσει και μπορεί να εκπληρώσει την αμυντική της εντολή στη συμμαχία».

Ο Ερντογάν ονειρεύεται να κατακτήσει ελληνικά νησιά

Με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο, ο Γερμανός αρθρογράφος ζητά να εξεταστεί η απόφαση του Βερολίνου να παραδώσει υποβρύχια στην Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν σκέφτεται πολέμους και ελληνικά νησιά:

«Αντί να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν διεξάγει πολέμους στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, στέλνοντας μισθοφόρους στη Λιβύη και πιθανώς κατακτώντας ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Ρόδος, η Κω και η Λέσβος στη συνέχεια.

Εάν αυτό συνέβαινε, το ΝΑΤΟ θα υποβαλλόταν στην πιο σοβαρή δοκιμασία στην ιστορία του. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί στα παρασκήνια να επιδιορθώσει τις συνομιλίες μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, τις οποίες διέκοψε αιφνιδιαστικά ο Ερντογάν. Αυτό είναι καλό, αλλά δεν είναι αρκετό. Το Βερολίνο πρέπει τώρα να εξετάσει σοβαρά εάν, ενόψει των συνεχών απειλών από την Άγκυρα, η παράδοση γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, η οποία εγκρίθηκε το 2009, εξακολουθεί να είναι δικαιολογημένη».

Όλα αυτά, την ώρα που ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δήλωνε ότι «η Τουρκία επιδιώκει την ειρήνη, τη σταθερότητα στο Αιγαίο, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική, επιθετική πολιτική της, τροφοδοτώντας την αστάθεια»!

Και αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη πρόκληση της Ελλάδας με το «κλείδωμα των τουρκικών αεροσκαφών», χαρακτηρίζοντας «θρασεία τη συμπεριφορά της Αθήνας».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This