Qatargate: Η εισαγγελία του Μπέργκαμο κατέσχεσε τραπεζικούς λογαριασμούς των Παντσέρι, Τζόρτζι και Βισεντίνι

Il Giornale: «Μια μικρή ομάδα, για τη δραστηριότητα της οποίας ... αναδύονται συνεχώς νέες λεπτομέρειες»

Must Read

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Ιl Giornale, το δικαστήριο του Μπέργκαμο μπλόκαρε έξι τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στον Αντόνιο Παντσέρι και στην κόρη του Σίλβια, στον Φραντσέσκο Τζόρτζι και στον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδικάτων Λούκα Βισεντίνι.

Κατόπιν αιτήματος της βελγικής δικαιοσύνης κατασχέθηκαν 240.000 ευρώ από τον πρωταγωνιστή του Qatargate όπως γράφουν οι Ιταλοί , τα οποία ήταν μοιρασμένα σε δύο λογαριασμούς, έναν δικό του και έναν της κόρης του Σίλβια, η οποία επίσης συνελήφθη μετά από αίτημα των βελγικών αρχών και είναι εν αναμονή της έκδοσης.

Και συμπληρώνουν, πως αν αυτά τα χρήματα προστεθούν στις 700.000 που είχαν βρει οι μυστικές υπηρεσίες των Βρυξελλών στο σπίτι του Παντσέρι, ο «θησαυρός» που… συσσώρευσε ο πρώην Ευρωβουλευτής πλησιάζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

«Ένα σεντούκι θησαυρού που αποτελεί ήδη, από μόνο του, στοιχείο επιβεβαίωσης των υποψιών που έχουν ο δικαστής Μισέλ Κλαίζ και το ανακριτικό του επιτελείο για τις κρυφές υποθέσεις του Πάντσερι», σχολιάζει η Ιl Giornale.

Για τη σύζυγο του πρώην Ευρωβουλευτή, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, το Εφετείο της Μπρέσια έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για έκδοση στο Βέλγιο, ενώ χθες οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για να εμποδίσουν την έκδοση, επικαλούμενοι έκθεση που ορίζει τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές της χώρας ως απάνθρωπες και εξευτελιστικές.

Αλλά, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, είναι μια κίνηση με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας, επειδή η ανακάλυψη των χρημάτων σε ιταλικούς λογαριασμούς επιβεβαιώνει την πεποίθηση των ερευνητών ότι τόσο η σύζυγος όσο και η κόρη του Παντσέρι, είχαν «πλήρη επίγνωση» των δραστηριοτήτων του και σε περισσότερες από μία περιπτώσεις έχουν συνεργαστεί για τη διαχείριση των περιουσιακών του στοιχείων παράνομης προέλευσης.

Τζόρτζι και Βισεντίνι

Τραπεζικοί λογαριασμοί κατασχέθηκαν επίσης, πάλι με πρωτοβουλία της εισαγγελίας του Μπέργκαμο και από άλλους υπόπτους: Του συνδικαλιστή Λούκα Βισεντίνι που συνελήφθη μαζί με τον Παντσέρι και αποφυλακίστηκε αμέσως και του πρώην βοηθού του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι, συντρόφου της Εύας Καϊλή.

Σχολιάζει η ιταλική εφημερίδα: «Μια μικρή ομάδα, για τη δραστηριότητα της οποίας ως κρυφό λόμπι υπέρ της δικτατορίας του Κατάρ και της μαροκινής κυβέρνησης, αναδύονται συνεχώς νέες λεπτομέρειες. Η αποτελεσματικότητα του λόμπι, που κρυβόταν πίσω από τη ΜΚΟ Fight Impunity, ήταν τέτοια που να θέτει υπό όρους ακόμη και τις πιο ευγενείς επιλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ειδικότερα της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

Ο Βισεντίνι από την πλευρά του, δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε για την κατάσχεση του λογαριασμού του και ότι «μένει έκπληκτος», διότι από τον λογαριασμό αυτόν αποπληρώνει «στεγαστικό δάνειο, αποκλειστικά και μόνον από τον μισθό του».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This