Έχεις Facebook; (Θα) έχεις… κρυπτoνόμισμα! (video)

Και το όνομα αυτού: Libra

Must Read

Τέλος στις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες έβαλαν οι εκπρόσωποι του Facebook.

Σήμερα ανακοίνωσαν επίσημα τα σχέδιά τους να λανσάρουν το Libra, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Το νέο αυτό κρυπτονόμισμα, χρωστά το όνομά του τόσο στη ρωμαϊκή ζυγαριά, που θεωρείται το σύμβολο της δικαιοσύνης, όσο και στη γαλλική λέξη «liberté», που σημαίνει «ελευθερία».

«Ελευθερία, δικαιοσύνη και χρήματα, που είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ», διευκρινίζει ο Ντέιβιντ Μάρκους, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της PayPal και νυν επικεφαλής του project για λογαριασμό του Facebook.

Με τη βοήθεια του Libra, το Facebook φιλοδοξεί να επεκταθεί και πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με βασική κατεύθυνση προς το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα παγκόσμια συστήματα πληρωμών.

Συνεργασία με 28 εταίρους

Για το σκοπό αυτό συνένωσε τις δυνάμεις του με 28 ακόμη εταίρους, μεταξύ των οποίων η MasterCard, η Visa, η Uber, η Paypal και το Spotify, δημιουργώντας τη Libra Association, μια ανεξάρτητη κοινοπραξία με έδρα τη Γενεύη, η οποία και θα ελέγχει το νέο αυτό ψηφιακό νόμισμα.

Προς το παρόν, το Facebook έχει ήδη συστήσει την Calibra, μια θυγατρική εταιρεία, που θα προσφέρει ηλεκτρονικά πορτοφόλια για όσους θέλουν να αποταμιεύουν, να αποστέλλουν και να ξοδεύουν κρυπτονομίσματα Libra.

Η Calibra θα είναι συνδεδεμένη με το Messenger και το WhatsApp, τις πλατφόρμες μηνυμάτων, δηλαδή, του Facebook, οι οποίες ήδη μετράνε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον, πλέον, να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση ακτιβιστικών και καταναλωτικών οργανώσεων, ρυθμιστικών αρχών, αλλά και διαφόρων βουλευτών, που από καιρό έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει γύρω από την (μη) προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This