Ο Γιούνκερ ομολόγησε το… έγκλημα: «Ποδοπατήσαμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων»

Must Read

O απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιουνκέρ κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του, παραδέχτηκε ότι τα μνημονιακά προγράμματα ποδοπάτησαν την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ομολογώντας το έγκλημα σε βάρος ενός ολόκληρου κράτους.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργου, είπε χαρακτηριστικά: «Πολύ συχνά ποδοπατήσαμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Θελήσαμε να ξαναδώσουμε σε αυτόν τον λαό τους τίτλους αξιοπρέπειας που του αξίζουν»

Τώρα που ο Γιούνκερ αποχαιρέτησε την εξουσία μπορεί να παραδεχτεί τα… εγκλήματα σε βάρος της χώρας μας. Εγκλήματα που επέτρεψαν να γίνουν  κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου, του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, προβάλοντας σθεναρή αντίσταση.

Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ έκανε μια ανασκόπηση στις «μακρές νύχτες» που πέρασε με τις ελληνικές κυβερνήσεις Σαμαρά και Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί λύση στο «ελληνικό ζήτημα». «Πολλές ήταν οι κυβερνήσεις που δεν ήθελαν η Επιτροπή να εμπλακεί. Με έπαιρναν τηλέφωνο οι ηγέτες και μου έλεγαν να ασχοληθώ με τα θέματά μου και να αφήσω τα κράτη-μέλη της ΕΕ να ασχοληθούν με το ελληνικό πρόβλημα.

Εγώ πίστευα αφελώς ότι θα πρέπει να σεβαστούμε τις συνθήκες που λένε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι επιφορτισμένη με την προστασία των γενικών συμφερόντων της ΕΕ», τόνισε και κατέληξε: «Και ήταν προς το συμφέρον της ΕΕ να αποφευχθεί η διάλυση της ευρωζώνης».

Αναφορικά με τις αποτυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στο ζήτημα της Κύπρου καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατάφερε να συμβάλει για την επανένωση της χώρας, την αποτυχία υιοθέτησης μιας συμφωνίας για την τραπεζική ένωση και το γεγονός ότι δεν υπήρξε μια συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Ελβετία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δήλωσε «περήφανος» που αποτέλεσε τα τελευταία πέντε χρόνια ένα «μικρό κομμάτι» σε κάτι «μεγαλύτερο και πιο σημαντικό» και ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να μαχόμαστε υπέρ της Ευρώπης και κατά του ηλίθιου εθνικισμού». «Ζήτω η Ευρώπη», αναφώνησε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, κατεβαίνοντας από το βήμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This