Tι τρέχει με τον ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ και δείχνει αποχαυνωμένος;

Must Read

Η απομόνωση και οι συνθήκες κράτησής του φαίνεται πως έχουν οδηγήσει τον ιδρυτή των Wikileaks, Tζούλιαν Ασάνζ, σε πνευματική σύγχυση, πιθανώς από κατασταλτικά φάρμακα…

Όπως ανέφεραν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, στην ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας, στο Λονδίνο, κατέβαλλε προσπάθεια για να θυμηθεί το όνομα και την ηλικία του, γεγονός που καταδεικνύει ότι οδηγείται (μάλλον εσκεμμένα) στη λήθη.

Ο 48χρονος Ασάνζ, ο άνθρωπος που αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούν όλο τον κόσμο, είχε ζητήσει απ’ όλους μας να μην τον ξεχάσουμε. Ο ίδιος, όμως, πλέον τείνει να ξεχάσει τον εαυτό του, οδηγούμενος σε πνευματική κατάρρευση.

Προτού οδηγηθεί στις βρετανικές φυλακές, ο Ασάνζ είχε περάσει επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού, που τελικά τον παρέδωσε στις βρετανικές αρχές τον Απρίλιο. Οι Άγγλοι τον καταδίκασαν σε 50 εβδομάδες φυλάκιση, λόγω παραβίασης των όρων αποφυλάκισής του με εγγύηση το 2012, όταν και κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου καταζητείτο για κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης. Πλέον εκτίει την ποινή του, όμως αντιμετωπίζει και 18 κατηγορίες στις ΗΠΑ, όπου δεν αποκλείεται να εκδοθεί αργότερα, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για παραβίαση κυβερνητικών υπολογιστών αλλά και της κατασκοπείας.

Όπως ανέφερε ο ξένος Τύπος, στο δικαστήριο τον παρουσίασαν καθαρό και ξυρισμένο, χωρίς τη μακριά γενειάδα που είχε κατά την τελευταία δημόσια εμφάνισή του το Μάιο.

Ωστόσο και παρά την περιποιημένη εικόνα του, το μυαλό του ήταν κάπως μπερδεμένο: δεν κατάφερε να μιλήσει καθαρά, καθώς τραύλιζε προσπαθώντας να πει το όνομα και την ημερομηνία γέννησής του στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση.

Όταν ο δικαστής τον ρώτησε, στο τέλος της ακρόασης, εάν γνώριζε τι συνέβαινε, απάντησε: «Όχι ακριβώς», και παραπονέθηκε για τις συνθήκες στη φυλακή. Μάλιστα, είπε ότι δεν μπόρεσε να σκεφτεί σωστά. «Δεν καταλαβαίνω πώς είναι δίκαιο αυτό», είπε ο Ασάνζ. «Δεν μπορώ να ερευνήσω τίποτα, δεν έχω πρόσβαση σε κανένα από τα γραπτά μου. Είναι πολύ δύσκολο εκεί που είμαι» ανέφερε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This