Η Κίνα παραδέχτηκε την «εκατόμβη» νεκρών: Το 70% των πολιτών της Σαγκάης έχουν πιθανότατα νοσήσει από Covid-19!

Την ίδια ώρα, το κινέζικο ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει «υπερβολικά» τα νέα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν διάφορες χώρες, όσον αφορά τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα

Must Read

Η κινέζικη κυβέρνηση σταμάτησε, επιτέλους, να εθελοτυφλεί και αποφάσισε να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα, παραδεχόμενη επίσημα ότι οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα είναι χιλιάδες!

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμοι υγειονομικοί αξιωματούχοι στην Κίνα παραδέχθηκαν σε τηλεοπτική τους εμφάνιση ότι ο συνολικός αριθμός θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 στη χώρα είναι «τεράστιος», κάνοντας λόγο για μεγάλη πιθανότατα μόλυνσης από κορωνοϊό έως και του 70% των -25 εκατομμυρίων- κατοίκων της Σαγκάης.

Σύμφωνα, πάντως, με δημοσίευμα της «Daily Mail», η παραδοχή τους ότι υπάρχει αύξηση «στα κρούσματα και στους θανάτους» από κορωνοϊό, είναι μεν σπάνια για τη χώρα, ωστόσο, σε μια προσπάθειά του να υποβαθμίσει κάπως την κατάσταση, ο Jiao Yahui, στέλεχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, υποστήριξε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό China Central Television ότι, σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, οι κορυφώσεις των κυμάτων κορωνοϊού που αντιμετωπίζουν σε ολόκληρη τη χώρα δεν είναι ασυνήθιστες.

Από την πλευρά του, ο Chen Erzhen, αντιπρόεδρος στο Ruijin Hospital και μέλος της συμβουλευτικής ομάδας ειδικών Covid της Σαγκάης, εκτίμησε ότι τουλάχιστον 25 εκατομμύρια άνθρωποι πιθανότατα να έχουν μολυνθεί. «Τώρα η εξάπλωση της επιδημίας στη Σαγκάη είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να έχει μολύνει το 70% του πληθυσμού, δηλαδή 20 έως 30 φορές περισσότερο από ό,τι [τον Απρίλιο και τον Μάιο]», είπε σχετικά.

Γιατρός νοσοκομείου στη Σαγκάη υποστήριξε πως κάθε ημέρα προχωράνε σε τουλάχιστον 1.600 εισαγωγές έκτακτης ανάγκης – διπλάσιος, δηλαδή, αριθμός σε σχέση με εκείνον πριν από την «απότομη» άρση των περιορισμών. Περίπου το 80% από αυτούς έχουν νοσήσει με Covid-19, ενώ περισσότερα από 100 ασθενοφόρα φτάνουν στο νοσοκομείο κάθε ημέρα και περίπου οι μισές εισαγωγές έκτακτης ανάγκης είναι ασθενείς ηλικίας άνω των 65 ετών.

Πλάνα από ηλικιωμένους ασθενείς με Covid-19, οι οποίοι βρέθηκαν στριμωγμένοι σε διαδρόμους νοσοκομείων στη Σαγκάη, να βήχουν και να έχουν δυσκολίες στην αναπνοή τους κυκλοφόρησαν στα social media, ενώ εκατοντάδες ηλικιωμένοι ασθενείς φαίνονται να  είναι ξαπλωμένοι σε φορεία σε δημόσιους χώρους, καθώς οι πτέρυγες επειγόντων περιστατικών είναι πλήρεις. Μάλιστα, οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το νέο κύμα έχει ήδη κορυφωθεί σε άλλες μεγάλες πόλεις της Κίνας, όπως η Τιαντζίν, η Τσονγκκίνγκ και η Γκουανγκζού.

Το Πεκίνο αντιδρά στα περιοριστικά μέτρα

Πάντως, παρά τη ραγδαία νέα έξαρση των κρουσμάτων, το Πεκίνο αντιδρά στα μέτρα που λαμβάνουν η μία μετά την άλλη διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, προκειμένου να προλάβουν ένα νέο κύμα της Covid-19. Εκπρόσωπος του κινέζικου Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε συγκεκριμένα: «Ορισμένες χώρες έχουν λάβει περιοριστικά μέτρα κατά την είσοδο σε μια χώρα που έχουν ως στόχο μόνο τους Κινέζους ταξιδιώτες. Αυτό στερείται επιστημονικής βάσης και ορισμένες πρακτικές είναι απαράδεκτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα υποστηρίζει ότι περίπου 5.000 πολίτες έχουν πεθάνει συνολικά από τον κορωνοϊό από τότε που ξέσπασε η πανδημία στα τέλη του 2019. Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι νεκροί θα μπορούσαν να αυξηθούν στις 9.000 την ημέρα(!), εάν συνεχιστεί το νέο κύμα κρουσμάτων Covid-19 να σαρώνει τη χώρα.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This