Τουρκία: Απρόκλητη αστυνομική βία στις κηδείες των Κούρδων που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι

Οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις εκτόξευσαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν το πλήθος, ενώ χρησιμοποιήθηκε και νερό υπό πίεση

Must Read

Μέσα σε γενικευμένο κλίμα έντασης τελέστηκε σήμερα στη γενέτειρά του, στην ανατολική Τουρκία, η κηδεία του Μιρ Περβέρ, του Κούρδου τραγουδιστή που δολοφονήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου στο Παρίσι, από έναν 69χρονο ρατσιστή.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων AFP, ο καλλιτέχνης και πολιτικός πρόσφυγας κηδεύτηκε παρουσία των συγγενών του στην επαρχία Μους, ωστόσο, οι δρόμοι που οδηγούσαν στο χωριό όπου ενταφιάστηκε είχαν αποκλειστεί από αστυνομικούς, οι οποίοι και εμπόδισαν αρκετά άτομα, ανάμεσά τους βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP και ανθρώπους που δήλωναν συγγενείς του εκλιπώντα, να παραστούν στην κηδεία του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και προβλήθηκαν από κουρδόφωνα μέσα ενημέρωσης, δείχνουν ομάδα ατόμων να παρεμποδίζεται από αστυνομικούς, ενώ ο ανταποκριτής του AFP ανέφερε πως οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν το πλήθος. Χρησιμοποιήθηκε επίσης νερό υπό πίεση, ενώ κάποιοι από το πλήθος, δυσαρεστημένοι που δεν μπορούσαν να παραστούν στην κηδεία, «απάντησαν» εκτοξεύοντας πέτρες προς τους αστυνομικούς.

https://twitter.com/Hogirserwav/status/1611019044949266438

Μπλοκαρίστηκαν οχήματα της αυτοκινητοπομπής που ακολουθούσε το φέρετρο

Σήμερα έγινε, επίσης, η κηδεία του Αμπντουραχμάν Κιζίλ, του δεύτερου Κούρδου που σκοτώθηκε στο Παρίσι, σε ένα χωριό της επαρχίας Καρς, στη βορειοανατολική Τουρκία. Και σε αυτή την περίπτωση, υπήρξαν κάποια οχήματα της αυτοκινητοπομπής που ακολουθούσε το φέρετρο τα οποία μπλοκαρίστηκαν κοντά στον χώρο όπου γινόταν η κηδεία, σύμφωνα με το Yeni Yasam, μέσο ενημέρωσης που πρόσκειται στο κουρδικό κίνημα. Την ίδια πληροφορία, πάντως, μετέφερε και η βουλευτίνα του φιλοκουρδικού κόμματος DBP Σαλίχα Αϊντενίζ.

Όσον αφορά στην Εμινέ Καρά, το τρίτο θύμα της ρατσιστικής επίθεσης, ενταφιάστηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν, παρουσία μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Οι τρεις Κούρδοι δολοφονήθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου έξω από ένα πολιτιστικό κέντρο της κοινότητάς τους στο Παρίσι. Ο δράστης, ένας 69χρονος Γάλλος γνωστός στις αρχές από άλλες βίαιες πράξεις, είπε ότι τους σκότωσε επειδή «μισεί παθολογικά τους ξένους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This