Χάος στη Βραζιλία: Χιλιάδες υποστηρικτές του Μπολσονάρου εισέβαλαν στο Κογκρέσο και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια!

Οι διαδηλωτές ζητούν στρατιωτική επέμβαση για την ανατροπή του νέου προέδρου Λούλα ντα Σίλβα

Must Read

Σε μία ακόμη απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος στη Βραζιλία επιδίδονται σήμερα οι οπαδοί του τέως προέδρου της χώρας Ζαΐρ Μπολσονάρου, με χιλιάδες υποστηρικτές του να έχουν εισβάλει στο κτίριο του Εθνικού Κογκρέσου στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, οι διαδηλωτές, βαδίζοντας στα χνάρια των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, πέρα από το Κογκρέσο, εισέβαλαν επίσης στο προεδρικό μέγαρο (το Παλάτι Πλανάλτο, το οποίο χρησιμεύει ως έδρα της κυβέρνησης), σε κτίρια υπουργείων, καθώς και στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι εικόνες από τις ταραχές, που κάνουν το γύρο του κόσμου, θυμίζουν σε πολλά την  ντροπιαστική εισβολή της 6ης Ιανουαρίου του 2020 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, τότε που οι υποστηρικτές του Τραμπ αμαύρωσαν τον δημοκρατικό θεσμό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων LUSA, οι εισβολείς ζητούν στρατιωτική επέμβαση για την ανατροπή του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος ορκίστηκε ανήμερα την Πρωτοχρονιά, καθώς αρνούνται να αποδεχτούν την εκλογή του στην προεδρία. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, πάντως, ο πρόεδρος δεν βρίσκεται στην Μπραζίλια, αλλά στο Σάο Πάολο.

Καταστροφές και ρίψη δακρυγόνων

Όπως μετέδωσε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, οι διαδηλωτές που φορούν κίτρινα και πράσινα μπλουζάκια και κρατούν βραζιλιάνικες σημαίες επιτέθηκαν σε οχήματα της αστυνομίας που ασφαλίζουν το κτίριο, ενώ κατέστρεψαν τα φράγματα προστασίας. Πλάνα που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν εκατοντάδες ανθρώπους να εισρέουν στο κτίριο, με την αστυνομία να αντιμετωπίζει την εισβολή των διαδηλωτών με ρίψη δακρυγόνων.

Η βραζιλιάνικη τηλεόραση χαρακτηρίζει τους εισβολείς πραξικοπηματίες, κάνει λόγο για μια «καλά οργανωμένη επίθεση», ενώ υπολογίζει τους ταραχοποιούς σε περίπου 3.000 άτομα. Σημειώνεται πως από την ημέρα των εκλογών της 30ής Οκτωβρίου, στις οποίες ο Λούλα νίκησε τον Μπολσονάρου, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, έχουν κατασκηνώσει μπροστά από το αρχηγείο του στρατού στην Μπραζίλια.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This