Προβλήματα με τη βίζα του Μπολονσάρου – Μπορεί να τού ζητηθεί να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ

Μπήκε στη χώρα ως πρόεδρος της Βραζιλίας, δύο ημέρες πριν πάψει να είναι...

Must Read

Στις ΗΠΑ, και πιο συγκεκριμένα στη Φλόριντα, βρίσκεται ο τέως πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, όπου και ταξίδεψε δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία του διαδόχου του, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, καθώς ήθελε με κάθε τρόπο να αποφύγει να τού παραδώσει και επίσημα τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να αναγκαστεί σύντομα να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε σήμερα στη βίζα του, χωρίς, πάντως, να τον κατονομάσει, σημειώνοντας πως δεν είναι, πλέον, κατάλληλη για να τού εξασφαλίσει την παραμονή στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε πως «όποιος εισήλθε στις ΗΠΑ με βίζα τύπου “Α”, η οποία χορηγείται σε αρχηγούς κρατών και διπλωμάτες, οφείλει είτε να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 30 ημερών, είτε να αιτηθεί βίζα διαφορετικού τύπου, εφόσον δεν κατέχει πλέον επίσημο αξίωμα».

Ο Μπολσονάρου φέρεται να χρησιμοποίησε βίζα τύπου «Α» για να ταξιδέψει στη Φλόριντα δύο ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του, γεγονός που σημαίνει πως είναι, πλέον, «παράνομος». Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το καθεστώς της βίζας του οποιουδήποτε, αλλά, αναφερόμενος στους κανόνες που αφορούν γενικότερα τη διαδικασία, ανέφερε ότι «εάν κάποιος δεν βρίσκεται νομίμως στις ΗΠΑ, τότε το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας μπορεί να τον απομακρύνει».

Σημειώνεται πως, όταν ο τέως πρόεδρος της Βραζιλίας πληροφορήθηκε την επίθεση που εξαπέλυσαν χθες φανατικοί υποστηρικτές του σε διάφορα κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, έσπευσε να την… καταδικάσει, αρνούμενος κάθε ευθύνη για ενθάρρυνση των ταραξιών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This